Quesadillas med kyckling, bladspenat och Västerbottensost
Kocklandslaget har tagit fram ett riktigt gott recept på krispiga quesadillas med kyckling, bladspenat och västerbottenost som fungerar perfekt till helgen! Spana in det smarriga receptet nedan!
Quesadillas är en mexikansk rätt där du lägger valfri fyllning mellan två tortillabröd och sedan steker på i stekpannan. Det är en omtyckt och populär rätt som fungerar lika bra till vardagens extramys som på fest. Kocklandslaget har nu tagit fram en variant med kyckling, västerbottenost och bladspenat som helt klart kan förgylla vilken kväll som helst! Spana in det härliga receptet nedan!
Quesadillas med kyckling, bladspenat och Västerbottensost
Du behöver:
4 st tortillas
150 g Västerbottensost, riven
4 msk sötstark senap
2 dl bladspenat, sköljd
150 g kyckling i skivor
salt och peppar
olja för stekning
Gör så här:
Ta fram tortillabröd och bred ut ett tunt lager med senap.
Strö därefter på Västerbottensost, lägg på spenat och skivor av kyckling.
Dra ett par varv med pepparkvarnen och några flingor havssalt.
Lägg ihop och stek på medelvärme i pannan tills osten smält.
Skär upp och servera som mellanmål eller snittar.
Fotograf: Västerbottensost