Supersaftigt rödbetsbröd – på 10 minuter
Det finns inte mycket som slår helgfrukosten! Enkelt ska det vara och snabbt ska det gå – men aldrig påverka smaken eller bestå av en massa tråkiga halvfabrikat (om vi får bestämma). Här får du allt du önskar – i ett och samma bröd!
Du hittar receptet nedan!
Tips! Istället för en traditionell brödform kan du göra ditt bröd i en rund form och sedan skära trekanter av brödet.
Väldigt smidigt och dessutom fint att sätta fram direkt i formen!
Ingredienser:
3 dl mjölk
1 msk bakpulver
2 dl rårivna rödbetor (eller morötter)
100 g smält smör
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl valnötter
Garnering:
½ dl pumpakärnor, pumpakärnor, solrosfrön eller lite havregryn.
Lite salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser inklusive valnötterna i en bunke.
3. Riv rödbetor (eller morötter om du föredrar det) grovt.
4. Smält smör i kastrull och rör ner i bunken med rödbetor och mjölk.
5. Häll smeten i smörad och bröad (eller bakplåtsklädd) form.
6. Nagga brödet med en gaffel och skär lagom stora tårtbitar med kniv. Strö över valfri garnering.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.
Toppa brödet med det du gillar. Ett tips är den här enkla och goda färskosten!
Toppa med lite skivad avocado, ruccola och granatäppelkärnor. De ser både himla festliga ut och är så galet goda.
Rödbetsröra med pepparrot:
100 g färskost
1 riven rödbeta
1 msk pepparrotsvisp
Salt, peppar