Somrig rosésangria med rabarber och jordgubbar
Denna svalkande och uppfriskande dryck är perfekt för varmare dagar. Med jordgubbar, lime och rosévin får du en härlig sangria som passar för sommarens kalas.
Den klassiska sangrian innehåller rött vin, frukt, kryddor, något sött och bubbligt, vårt recept nedan är en variant av den klassiska sangrian med en somrig touch.
Rosésangria med rabarber och jordgubbar
Du behöver:
För 1,5 liter
1 apelsin
1 citron
2 limefrukter
250 g jordgubbar
1 stjälk rabarber
2 dl rabarbersaft (outspädd)
75 cl rosévin (alkoholfritt går lika bra)
5 dl kolsyrat vatten
Gör så här:
Skölj och skiva citrusfrukterna. Dela jordgubbarna till kvartar. Hyvla rabarbern med en osthyvel till långa snygga strimlor.
Lägg ner frukterna i karaffen och häll över rosé, kolsyrat vatten och rabarbersaft. Fyll upp med is om du önskar.
Recept & foto: Köket.se