Wokad kål på 5 minuter
Vitkål är nyttigt, bra för matsmältningen och dessutom innehåller den väldigt lite kolhydrater. På bara fem minuter kan man omvandla den något tråkiga grönsaken till en riktig delikatess!
På egen hand smakar inte kålen så mycket, men med lite kryddor och oljor får man till en delikatess. I det här receptet delar Instagram-användaren @vernahungrybanan med sig av hur man gör en klassisk kinesisk wokad kål. Rätten kan även göras vegansk genom att byta ut ostronsåsen till en vegetarisk version gjord på svamp.
Receptet hittar du nedan!
Wokad kål
Du behöver:
1 huvud spetskål eller vitkål
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 mild röd chili, valfritt
1/2 tsk salt
1 msk sesamolja
2 msk söt sojasås (med 2 msk lätt sojasås och 1/2 tsk strösocker)
1 msk ostronsås
Gör så här:
Börja med att dela kålhuvudet i två, ta bort de yttersta bladen och skär bort stammen.
Sedan kan du antingen strimla eller hacka kålhuvudet.
Finhacka därefter chilin och vitlöken. Stek chilin och vitlöken på medelvärme i olivolja Addera den strimlade kålen.
När kålen mjuknar upp kan du addera salt, sesamoljan och ostronsåsen. Tillaga tills all kål är mjuk, vilket tar några få minuter. Njut!
Fotograf: Instagram @vernahungrybanana