Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu kan du se den första svenska originalfilmen Red Dot på Netflix

Det senaste året har friluftsliv och fjällvandringar blivit mer populärt bland svenskarna, men kanske blir du något mindre sugen på det sistnämnda efter att ha sett Red Dot – den första svenska originalfilmen på Netflix.

I Red Dot får vi följa stockholmarna Nadja och David, ett gift par runt 30-årsåldern som kämpar med sitt äktenskap. När Najda blir gravid bestämmer sig paret för att bege sig upp till norra Sverige för att njuta av naturen och stärka sitt äktenskap på en skidresa. Men resan blir inte så romantisk som de har tänkt sig; första kvällen upptäcker de ett rött lasersikte på tältduken – något som blir starten på en intensiv katt- och råttalek med livet som insats.

Nadja och David spelas av Nanna Blondell och Anastasios Soulis, som har berättat i SVT:s Morgonstudion att inspelningarna var intensiva – inte minst för att det är så stora känslor och en kamp om överlevnad i filmen. Nanna Blondell berättar att i princip det enda de gjorde under inspelningsperioden var att spela in, äta och sova. Dessutom påverkades inspelningen av Covid-19 som kom till Sverige mitt under inspelningen förra året, något som ställde till det extra mycket då några av scenerna spelades in på en glaciär i Norge.

I filmen får vi även se hur David faller ner i en isvak, en scen som Anastasios Solis berättar att de funderade på att spela in i en riktig isvak – något som stunt- och säkerhetsteamet sa blankt nej till. Istället är scenen en av få som spelades in i en studio, med “is” gjord av paraffin.

Filmen är Netflix första svenska originalfilm, men inte den första svenska originalproduktionen på streamingtjänsten. Sedan tidigare kan du se serierna Störst av allt och Kärlek och anarki, och snart kommer även en remake av filmen Vinterviken samt en serieversion av Jens Lapidus Snabba Cash. Du kan se Red Dot från och med idag, 11 februari, på Netflix.

Läs också: 3 otroliga originalproduktioner på Netflix att se fram emot 2021

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!