Nöje

Resa: 7 aktiviteter som laddar batterierna

Alla som någonsin varit på semester vet att ett miljöombyte kan göra underverk för själen. Vi listar sju aktiviteter som hjälper dig att ladda batterierna på resan.

Foto: Unsplash/Pexels

Resandet förväntas komma igång för fullt igen under 2022 och många har säkert redan börjat fundera på vart de vill åka nästa år. För dig som letar efter uppslag så har Booking.com satt ihop en lista med aktiviteter som ger förnyad kraft, och dessutom gett tips på perfekta resmål för varje punkt.

Läs även:

Här är de bästa resmålen 2022

9 fantastiska hotell för en vinterweekend

1. Vandra i berg

1. Vandra i berg

Bergsvandring kombinerar vackra vyer med motion. Ett bättre recept för både själslig och kroppslig hälsa är svårt att tänka sig!

Booking.com rekommenderar Zakopane i Polen, där du kan gå längs lederna i Strążyska-dalen eller upptäcka Tatra nationalpark. Ett naturskönt tips för den som verkligen vill sträcka på benen på resan.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Fotogeniska resmål

2. Fotogeniska resmål

Om du har en kreativ ådra så är foto en klockren aktivitet på semestern. Varför inte åka till romantiska Paris för att öva på dina färdigheter? Den franska huvudstaden kommer garanterat att locka fram din inre konstnär.

 

 

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Bli ett med naturen

3. Bli ett med naturen

För den som älskar fart och fläkt är Queenstown i Nya Zeeland ett utmärkt resmål. Queenstown ligger vid sjön Wakatipu som är känd för sina äventyrssporter. Perfekt om du är ute efter en adrenalinkick.

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Snorkling

4. Snorkling

Få saker är så lugnande som att upptäcka en undervattensvärld genom snorkling. Vad sägs om att utforska korallrev, stim av tropiska fiskar, sköldpaddor och stingrockor i Ras Muhammad nationalpark i Sharm el-Sheikh i Egypten? När du återvänder till torra land igen kommer du vara en ny människa.

Foto: Unsplash

Nästa bild
5. Surfa på vågorna

5. Surfa på vågorna

Oavsett om du är en erfaren surfare eller en nybörjare så är Kuta i Indonesien ett bra val om du vill surfa på semestern – Kuta är nämligen en av de få platserna på Bali som inte har korallrev på havsbotten. Här hittar du en två kilometer lång sträcka med med sand och surfing.

 

 

Foto: Pexels

Nästa bild
6. Fågelskådning

6. Fågelskådning

Vill du känna dig som ett med naturen? Prova då på fågelskådning. Ett resmål som är fullt med spännande djurliv är Udawalawe nationalpark på Sri lanka. Här hittar du hela 150 olika fågelarter, fascinerande för stora och små!

Foto: Unsplash

Nästa bild
7. Skidåkning

7. Skidåkning

Varesig du föredrar att åka skidor eller snowboard så kommer alla dina bekymmer kännas som bortblåsta när du susar ner för backarna i Zermatt i Schweiz. Zermatt ligger nedanför den ikoniska bergstoppen Matterhorn och är högt rankat för sin utförsåkning.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!