Rostad sallad med blomkål och kikärtor
Sugen på något nytt till middag ikväll? Den här rostade salladen med blomkål och kikärtor är både nyttig, fräsch och smakrik. Receptet hittar du här!
Blomkål och kikärtor utgör basen i denna läckra rostade sallad som är perfekt när du vill ha något nyttigt och värmande till middag. Matbloggaren Caitlin Latessa-Greene ligger bakom den fräscha salladen som har fått tummen upp av nära 65 tusen användare på Instagram – och enligt henne själv är denna rätt “helt enkelt beroendeframkallande”.
Kan detta vara den perfekta rostade salladen för kyliga höstkvällar? Prova själv med receptet som du hittar här nedan!
Recept: Rostad sallad med blomkål och kikärtor
Du behöver:
En medelstor blomkål, skuren i buketter
1 burk kikärtor
2,5 msk honung (använd agave för vegan)
3 msk olivolja
¾ msk paprika
¾ tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 avokado, hackad
½ dl hackad persilja
1/2-1 rödlök, hackad
Saft av ½ lime
50g solrosfrön
Gör så här:
Värm ugnen till 215 grader. Lägg blomkålen och kikärtorna i en skål, blanda med 2 msk olivolja, 1,5 msk honung, paprika, vitlökspulver och salt. Kasta för att kombinera. Bred ut blandningen på en plåt, rosta i 30-35 minuter tills den är mjuk och brun. Tillsätt den rostade blomkålen och kikärtorna i en skål, tillsätt avokado, persilja, lök, limejuice, resten av olivoljan och resten av honungen. Kasta för att kombinera. Lägg över på en tallrik och toppa med solrosfrön.