2010 blev han årets konditor och sedan dess har han gång på gång dykt upp i rutan med sina fantastiska recept som får munnen att vattnas. Nu är han återigen aktuell med en bakbok och denna gång är han i New York och delar med sig av sina favoritplatser. Boken heter Sweets spots of New York och är en uppföljare till boken United states of cakes.
Varför inspirerar USA och nu senast New York dig?
USA är ett stort land med mycket av allt, kanske är det jag gillar. Jag älskar att gå runt i New York och bara kolla mig omkring. Man hittar alltid nya och intressanta ställen. Jag får alltid härlig och positiv energi av staden och människorna. Den känslan ville jag skapa i boken, jag ville få med pulsen, de olika kulturerna och mina favoritställen.
Vilka är dina favoritställen i New York?
Baked, 279 Church Street
Klassiskt amerikanskt, maffiga tårtor och goda kakor.
El gelato de laboratorio, 188 Ludlow Street
Häftigt gelato-ställe med hur många smaker som helst, båda klassiska och lite udda. Hela stället känns lite som ett labb och är riktigt coolt.
Clinton St. Baking Company, 4 Clinton Street
Här ska man käka deras fattiga riddare eller deras berömda amerikanska pannkakor, inget fancy ställe men väldigt gott, riktig amerikan diner.
Fika, 566 10th Avenue
Två svenskar som äger det och de har fantastiskt god choklad och praliner. Min favorit är deras egna proteinbars, de är så goda.
Momofuku Milk Bar, 15 w 56th street
Hit ska man gå för att äta deras Cereal milk soft ice cream, man kan säga att den smakar som när man sörplar i sig sista mjölken efter man ätit cornflakes.
Din absoluta favorit bland de amerikanska bakverken?
En riktigt god cheesecake är aldrig fel.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt