Nöje

Så får du nya vänner i vuxen ålder – 7 tips du kan börja med idag

Att skaffa nya vänner när du är vuxen kan kännas betydligt mycket svårare än när du var liten. Förr räckte det i princip med att ni bytte Pokémon-kort eller gillade samma kille. De sakerna kanske inte funkar lika bra idag – därför har vi listat sju smarta tips på hur du kan träffa nya vänner, även i vuxen ålder. 

Foto: Unsplash/Lucas Lenzi

Det är alltid trevligt att lära känna nya människor, även om du redan har flera bra vänner i ditt liv. Du kanske inte alltid vet hur du ska gå till väga eller vart du ska leta, men det enda som egentligen krävs är nyfikenhet och en gnutta mod. Unna dig själv glädjen av att lära känna en ny vän, oavsett om du precis flyttat till en ny stad eller inte. Vem vet, kanske blir ni vänner för livet?

1. Ta initiativ

Har du träffat någon som gav dig en bra känsla och som du tror att du verkligen skulle klicka med, tveka då inte att ta initiativet till att ses. Det kan vara en fika eller en avslappnad promenad, troligtvis kommer personen i fråga bara tycka att det är kul. Det värsta som kan hända är att du får ett nej, men oddsen för det känns väldigt små. Vi menar, vem vill inte få en ny vän?

2. Var modig

Det kan vara riktigt läskigt att fråga ut någon du inte känner på en kompis-dejt, du funderar (precis som inför en vanlig dejt) om ni kommer att ha något att prata om, om den andre personen kommer att tycka om dig och vice versa. Om det känns skrämmande får du bara inte låta det hindra dig! Chansen är väldigt stor att personen i fråga blir lika glad som du över initiativet och att det enda som händer är att ni ses och får en rolig dejt tillsammans.

3. Säg ja

Om någon frågar dig om du vill umgås – ta tillfället och säg ja! För helt ärligt, vad har du att förlora? Umgås du inte med människor kan du inte heller förvänta dig att lära känna dem.

Foto: Unsplash/Clarisse Meyer

4. Be om hjälp

Vet du inte vart du ska hitta din nya vän kan du alltid be någon du tycker om i din närhet om hjälp. Eftersom du tycker om din vän så är oddsen stora att du även kommer tycka om din kompis vänner. Passa på att utnyttja det faktum att dina vänner har bra smak (de är ju kompis med dig) och be den att introducera dig för någon ny person att lära känna.

5. Prova något nytt

Ett sätt att börja leta är också att börja involvera sig i nya aktiviteter. Börja i en kör, i det lokala korpen-laget eller läs en kurs. Oavsett vad du väljer är det ett perfekt tillfälle att kombinera något du tycker är kul med att hitta en eller flera nya vänner. Ni får dessutom direkt någonting gemensamt att prata om och få kontakt igenom.

6. Nätverka på jobbet

Ibland spelar det ingen roll hur mycket du och dina kollegor tycker om varandra, ert umgänge begränsas ändå bara till den tid ni spenderar på jobbet. Ofta kan det vara så att ingen reflekterar över anledningen till det och egentligen hade tyckt det varit riktigt roligt att umgås. Ta steget och var den som bryter mönstret, bjud ut kollegorna på en AW och passa på att lära känna varandra lite bättre.

7. Använd dig av tekniken

Vi har fått sociala medier på ett silverfat, men det är lätt att bli rätt passiv och mest bara dela ut lite likes här och där. Passa på att interagera och faktiskt vara social på sociala medier. Gå med i diskussions-grupper på Facebook eller börja prata med någon du följer på Instagram.

Inspiration från The Every Girl

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!