Nöje

Så gör du de 3 sista månaderna på 2021 till de BÄSTA – 8 tips!

Tänk att det snart var ett år sedan vi skålade under en himmel fylld av smattrande fyrverkerier … Och hur har det egentligen gått med de där nyårslöftena? Nu är det faktiskt bara tre månader kvar av 2021 och vi ger dig de bästa tipsen på hur du kan ta vara på tiden!

Foto: Pexels

Vi är alla medvetna om att 2021 blev otroligt annorlunda och att vi var tvungna att ändra många av de planer och tankar vi hade kring året. Men det betyder inte att hela 2021 behöver bli en parentes – det finns många rutiner vi fortfarande kan anamma och flera saker vi kan göra för att göra det här året, och åren som ska komma, bättre. Och det är ju trots allt hela tre månader kvar på året som det gäller att ta vara på innan vi välkomnar ett nytt år.

Varför inte checka in på ett hotell nära dig och njuta av en staycation eller uppskatta de mörka kvällarna hemma med doftljus och god mat?

Nedan hittar du de åtta tips på hur du maxar de sista månaderna på året.

1. Ta itu med nyårslöftena

1. Ta itu med nyårslöftena

Om du ännu inte uppnått dina nyårslöften är det ännu inte för sent. Och kanske har du ändrat dig under årets gång och bytt ut dina löften? Har du inte uppnått dina löften får du inte se det som ett misslyckande. Se det istället som en lärdom i att vara snäll mot dig själv och att sätta uppnåeliga löften nästa år. Dina nyårslöften ska motivera och peppa dig – inte stressa dig! 

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Njut av hösten

2. Njut av hösten

Visst, det blir mörkare och kallare – vilket för vissa kan kännas frustrerande. Men försök tänka positivt! Ett tips är att byta inredning och fixa nya kuddfodral, filtar och härliga doftljus. På hösten passar det perfekt att mysa runt i en härlig kofta eller teddyjacka, och det känns dessutom mer än okej att hoppa in i ett fint mysset efter jobbet och kura sig ner i soffan framför favoritserien. Sänk din krav och tillåt dig att tanka ny energi på de sätt som får dig att må bra.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Utmana dig själv

3. Utmana dig själv

Utmaningar är ett roligt sätt att utveckla sig själv på! Varför inte prova på att le mot alla du möter under en vecka, vilket ska göra dig piggare, gladare och mer stresstålig? Det finns en rad olika utmaningar du kan testa! Är det dags att fimpa den där cigaretten som egentligen bara för massa dumt med sig? Kanske vill du byta ut sociala medie-scrollandet innan läggdags mot att läsa en bok? Våga ge dig själv en utmaning och låt dig uppleva världens egoboost när du klarar den!

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Avsätt tid för att reflektera

4. Avsätt tid för att reflektera

Vi människor är (tyvärr) ganska bra på att låta dagarna rulla likt ett ekorrhjul i en rasande takt. Våga stanna upp och pausa hjulet! Det är viktigt att du avsätter tid för att reflektera för att må bra. Hur ska du göra för att nå dina mål? Hur varvar du bäst ner? Vilka lärdomar tar du med dig av året som gått? Sätt dig ner en stund på en plats du gillar – rensa tankarna, skriv ner och tillåt dig själv att komma med nya insikter.

Foto: Pexels

Nästa bild
5. Unna dig vardagslyx

5. Unna dig vardagslyx

Utlandsresor i alla ära – men när situationen inte tillåter resor eller mer ledighet finns det fler sätt att njuta av en semesterkänsla. Checka in på ett hotell i staden du bor i eller besök en närliggande stad och sov borta en natt. Hur mysigt är det inte att vakna upp i en skön hotellsäng och käka hotellfrukost?

Foto: Pexels

Nästa bild
6. Återuppta kontakten med en vän eller familjemedlem

6. Återuppta kontakten med en vän eller familjemedlem

Vi lever ibland som om vi vore odödliga och låter ekorrhjulet snurra med vardagens alla måsten. Men glöm inte att ta hand om dig själv och dina relationer! När ringde du senast upp dina mor- eller farföräldrar bara för att kolla hur det är med dem? Och när åt du senast middag med din syster? Köp med dig blommor och bullar till dina nära och kära och låt dig fyllas av härlig energi och kärlek!

Foto: Pexels

Nästa bild
7. Dröm dig bort!

7. Dröm dig bort!

Även om det är viktigt att leva i nuet, är det också otroligt befriande att få drömma sig bort. Är din dröm att starta eget inom närmsta åren? Eller har du häftiga resmål på din bucketlist? Dröm dig bort men titta också närmare på hur du kan låta drömmen bli verklighet.

Foto: Pexels

Nästa bild
8. Starta dagen med ett mantra

8. Starta dagen med ett mantra

Att positiva tankar får oss att må bättre är inte längre en nyhet. Så varför inte starta med en gång? Att styra sina tankar till att se allt positivt är inte det lättaste – men det skadar i alla fall inte att försöka! Testa att starta varje morgon med positivitet framför spegeln. Kolla på dig själv och säg: “Jag är tillräcklig”, “Jag är fantastisk” eller valfria positiva ord om dig själv. Det kommer göra skillnad!

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!