Nöje

Så håller ni liv i relationen under coronakrisen

Jobbar både du och din partner hemma i och med de rådande restriktionerna? Det kan lätt kännas som att det tär på er relation när ni nu umgås hela dagarna och kanske har gjort det under större delen av året. Det finns några saker att tänka på och göra för att behålla er gnista – och det är väldigt viktigt att komma ihåg att det här är en tillfällig period som inte varar förevigt. 

Foto: Instagram @donnaromina /Unsplash

1. Behåll rutiner

Även om ni är hemma så måste ni båda gå in i era arbetsroller och ge varandra tystnad och utrymme för att kunna koncentrera er. Har ni möjlighet: sätt er i varsitt rum och stäng dörren. Ta istället en gemensam fika och lunch där ni kan prata om hur det går på jobbet. Ta en lunchpromenad varje dag så att ni får frisk luft – och varför inte hålla varandra i handen?

2. Prata med varandra

Se till att prata med varandra och var öppna med att det inte är en optimal situation för ert förhållande, men att det är en utmaning som ni tar er an tillsammans. Se även till att prata om sådant under luncher/kvällar som ni annars kanske inte har hunnit med, dela både sorg och glädje. Använd frågor från listan “36 frågor som får hen att bli kär i dig” som ska få par att komma närmare varandra.

3. Sunka inte ner er

Just nu är det extra lätt att glida omkring i en urtvättad mysbyxa och att hoppa över den dagliga hygienen och piffet. Men byt kläder varje dag och bär istället den snygga sidenpyjamasen eller myssetet. Kanske låter det larvigt men visst är det en fin kärleksförklaring när någon gör det lilla extra för en. Spruta på din partners favoritparfym och bär plagget du vet att hen älskar på dig (och tipsa hen om att göra samma sak).

4. Var fysiska 

Har ni följt punkt tre är också denna punkt mer härlig. När ni är fysiska med varandra så utsöndras endorfiner, något man aldrig kan få för mycket av. Allt ifrån en hand på axeln till en kyss i nacken, och varför inte gå hela vägen lite oftare nu när ni har lunchrast tillsammans och slipper restiden till och från jobbet? Kanske vill ni även klicka hem ett härligt redskap att använda tillsammans, eller varför inte en erotisk och härlig adventskalender att förgylla december med?

5. Fokusera på bra saker

Nu är det extra viktigt att behålla en positiv anda och inte låta dålig energi spilla över på varandra. Om du känner dig irriterad över att din partner har glömt att bädda eller plocka undan: ta istället upp det vid en tidpunkt när ingen av er är irriterade för en konstruktiv diskussion istället för tärande småtjafs dagligen. Se till att berömma din partner för små saker hen gör och bygg tillsammans upp en positiv energi hemma.

6. Träna tillsammans

Det är ingen nyhet att träning är bra för både hälsa och välmående – och det finns flera undersökningar som visar många fördelar med att träna tillsammans med sin partner. En undersökning från Sifo visar att par som tränar tillsammans är mer benäga att hålla ihop i sin relation. Så ut och spring tillsammans, ta långpromenader eller upptäck nya naturområden på cykel.

7. Fortsätt att dejta varandra

Även om ni känner att ni redan träffas hela tiden, se till att ni har kvalitetstid och planera in både en lunchdejt och middagsdejt där en av er förbereder en härlig måltid och tänder upp ljus. Välj ut en vardag där du ber din partner gå ut på en längre promenad så att du kan laga en härlig middag, skapa en romantisk känsla i hemmet och ni båda kan piffa upp er. Det kommer garanterat ge tillbaka er gnista.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!