Nöje

Så mycket tjänar Zara Larsson och andra svenska artister på Spotify

Svenska artister tjänar miljoner på Spotify – och det är de kvinnliga artisterna som ligger i topp. Här är tio svenskar som det går bra för på streamingtjänsten.

Foto: Instagram @zaralarsson @m0llys

Nedan hittar du listan över våra svenska artister som tjänar bäst på Spotify!

Läs också:

Så mycket tjänar Bianca Ingrosso.

Therese Lindgren avslöjar – så mycket tjänar hon som influencer.

Poddarna och musiken du inte får missa i höst – här är Spotifys nyheter 2021.

Forskare menar att det finns en jullåt som gör dig lyckligare än alla andra – här är den!

Källor: WhatSong, Spotify

1. Zara Larsson

Zara Larsson är den svenska artist som har tjänat mest pengar på Spotify med svindlande 194 miljoner kronor. Detta tack vare hits som Lush Life och Never Forget You. Sammanlagt har hennes låtar strömmats över fem miljarder gånger.

Nästa bild

2. Tove Lo

Tove Lo är en annan svensk som är omåttligt populär på Spotify. Hon slog igenom med låten Habits som i skrivande stund har strömmats nästan 500 miljoner gånger på Spotify. Med över 3,5 miljarder streams totalt har hon tjänat 135 miljoner kronor på streamingtjänsten.

Nästa bild

3. Lykke Li

Nummer tre på listan är Lykke Li med över 1,5 miljarder streams och drygt 58 miljoner kronor i intäkter. Lykke Lis musik har förekommit i filmer och tv-serier som The Twilight Saga: New Moon och Grey’s Anatomy.

Nästa bild

4. Robyn

Robyn fick sitt genombrott redan på 90-talet med dängan Do You Really Want Me (Show Respect) och har sedan dess blivit en internationellt erkänd artist. Hennes låtar har varit med i tv-serier som Girls, Skam, Gossip Girl och Orange is the New Black. Hon har över en miljard streams på Spotify vilket har genererat intäkter som uppgår till ca 42,8 miljoner kronor.

Nästa bild

5. Kent

Ett mer älskat svenskt rockband än Kent får man leta efter. Med mer än 2,3 miljoner album sålda är det inte konstigt att det går bra för dem även på Spotify. Där har deras musik strömmats över 700 miljoner gånger, vilket har genererat cirka 27,4 miljoner kronor.

Nästa bild

6. Hov1

Hov1 har nära 1,5 miljoner lyssnare i månaden på Spotify, något som gett den svenska hiphopgruppen en intäkter på drygt 23 miljoner kronor. Deras musik har strömmats sammanlagt över 600 miljoner gånger tack vare hitlåtar som Gamora och Blå.

Nästa bild

7. Seinabo Sey

Seinabo Sey slog igenom 2013 med låter Younger och kan skryta med över 500 miljoner streams på Spotify. Hennes inkomst från streamingtjänsten uppgår till över 20 miljoner kronor.

Nästa bild

8. Molly Sandén

Molly Sandén tog sin karriär till nya höjder i år när hon uppträdde på Oscarsgalan med låten Husavik från filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Sångerskans låtar har mer än 400 miljoner streams på Spotify, vilket har gett en inkomst på lite drygt 16 miljoner kronor.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!