Nöje

Så ofta behöver du köpa nya trosor

Har du koll på hur länge du kan använda samma trosor och när det är dags att byta ut mot nya? Vi reder ut alla oklarheter!

Foto: Pexels

Som bekant har våra tvättvanor en påverkan på hur väl och länge våra klädesplagg överlever. När det kommer till underkläder gäller det att följa tvättråden och tvätta i tillräckligt hög värme för att bli av med eventuella bakterier. De bör också vara helt torra innan användning.

Följ tvättråden

Däremot behöver du inte byta ut dina gamla trosor så länge de är fräscha och hela. Det finns inget bevis för att äldre underkläder skulle ge större risk för underlivsinfektioner eller allergibesvär. Däremot är det viktigt att tvätta sina underkläder enligt tvättråden efter varje användning!

Välj rätt material och tvättmedel

När det kommer till underkläder bör du välja material som är i rätt storlek för att inte stänga inne fukt, och helt välja underkläder i bomull. Bomull har en bra andningsförmåga och stänger inte in fukt på samma sätt som syntetiska material. Ur allergi- och miljösynpunkt är det också bra att välja parfymfria varianter som tar hänsyn till miljön när det kommer till tvättmedel.

Läs även:

Detta kan hända om du slarvar med underkläderna.

Allt du behöver veta om knipövningar och redskapen som hjälper dig.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!