Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Detta kan hända om du slarvar med underkläderna

Det är viktigt att byta trosor varje dag, det vet de flesta. Samtidigt kan det finnas anledningar som gör att man slarvar eller glömmer. Två dagar i rad är kanske inte så farligt, men börjar det bli fler kan du drabbas av mindre trevliga åkommor!

Foto: Pexels

Kanske har du inte hunnit tvätta eller så befinner du dig utomlands och har räknat fel när du packade. Det finns flera anledningar till att man slarvar med att byta trosor, men det är faktiskt ganska viktigt att ha rena underkläder. Det som kan hända är annars följande:

Svamp. Om du svettas mycket och inte byter trosor skapar du många förutsättningar för svampen att frodas!

Konstig doft. Ditt underliv behöver syre, och bär du samma underkläder flera dagar i rad kan ditt underliv därför få en mindre trevlig doft.

Utslag och klåda. Den bakteriella uppbyggnaden som kan uppstå i tyget kan överföras till ditt känsliga underliv och skapa klåda. Efter klådan uppstår ibland hudutslag och eksem.

Urinvägsinfektion. Detta inträffar när bakterier kryper upp i urinvägarna. Partiklar av avföring i tyget kan krypa upp där de inte bör vara!

Läs även:

Så ofta behöver du köpa nya trosor.

Allt du behöver veta om knipövningar och redskapen som hjälper dig.

Källa: Bustle

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!