Pom & Floras superpopulära Banana split – så gör du
Vispad grekisk yoghurt, chokladgranola, kakaonibs, banan, kokosflarn, sirap och en stor klick jordnötssmör. Låter det lockande? Då måste du testa att göra Pom & Floras superpopulära frukostfavorit Banana Split. Vi har försökt att kopiera receptet och smaken är identisk. Här nedan hittar du receptet som kommer att rädda alla frukostar.
Se det ljuvliga receptet nedan!
Banana split
Du behöver (för 2 portioner):
4 dl grekisk yoghurt
2 bananer
2 dl chokladgranola
2 msk kokosflarn
1 dl jordnötssmör
2 msk kakaonibs
Sirap att ringla över
Gör så här:
Börja med att vispa grekisk yoghurt till en luftig och krämig konsistens. Köp eller gör egen chokladgranola som du sedan strör över yoghurten.
Dela en banan på mitten och placera i kors över varandra. Strö över kokosflarn, ringla över sirap och avsluta med en klick jordnötssmör. Toppa gärna tallriken med en liten jordgubb för en mer somrig känsla, eller varför inte servera en skål med fler jordgubbar bredvid så man kan fylla på?