Nöje

Så underhåller du dina kompisrelationer – både när ni inte ses och när ni ses

Ibland kan det kännas svårt att få tid till allt som är viktigt, det är så otroligt mycket i vår omgivning som pockar på vår uppmärksamhet. I vardagsstressen kanske dina vänner hamnar lite åt sidan. Här ger vi dig tips på hur du behåller en bra relation med dina vänner både när ni ses och inte.

Foto: Unsplash/Pexels

Vi strävar nog alla efter att bli en närvarande och bra vän, men ibland känner vi oss inte ens i närheten av att vara den perfekta vännen. Har du svårt att få tid till dina vänner är det viktigaste du kan göra är att vara närvarande när ni väl ses. Det finns fem viktiga och fina saker du kan göra för att bli en bättre vän – för det är en bra investering att vårda dina relationer.

1. Skicka ett riktigt brev

När fick du ett riktigt brev sist? Och hur glad skulle du inte bli om någon har tagit sig tid och skrivit ett riktigt brev till dig. Skriv något fint i brevet eller bara ett klassiskt “brevväns-brev”. Ni kanske ska bli brevvänner i vuxenålder. Ett perfekt sätt att hålla kontakten med en vän som bor längre bort, eller bara med vännen som bor några kvarter bort. Vi tänker i alla fall köpa frimärken och kuvert nu!

2. Stäng av all teknologi

Som vi skrev ovan, när ni väl ses är det viktigaste att du är närvarande. Så stäng av din telefon, ingenting är så viktigt som att det kan vänta en timme eller två. Kvalitetstiden är viktig och dina meddelanden kommer att finnas kvar efter att ni sagt hejdå. Stänger du av kommer du märka att du kommer ihåg mer av samtalet ni har haft och att det varit så skönt att bara fokusera på din vän.

3. Kom ihåg viktiga datum

Det finns inget som får en att känna sig lika viktig och betydelsefull för någon som när den hör av sig och grattar en på viktiga dagar. Kanske när du har namnsdag, bröllopsdag, födelsedag etc. När någon kommer ihåg ett datum som är viktig för dig så känns det fint i hela kroppen. Skriv upp alla datum i mobilens kalender med notiser och gör det till en vana att skicka ett sms.

4. Gör planer på tu man hand

När alla dina bästa vänner tillhör samma kompisgäng är det lätt hänt (och smidigt) att alltid boka in saker med hela gruppen. Men helt ärligt, hinner du verkligen prata med alla då? Få koll på hur alla mår? Ta dig tid för varje person i gruppen och boka in träffar med bara en vän. Det ger kvalitetstid till er två och gör er till bättre vänner.

5. Släpp taget om svartsjukan

Vi har nog alla varit med om när svartsjukan knackar på när din bästa kompis börjar umgås med en ny vän. När du märker att svartsjukan tränger sig på ska du ignorera känslorna och bara fortsätta att finnas där för din vän. Du ska inte (hur frestande det än är) att tävla mot den nya vännen. Fortsätt bara att höra av dig och visa att du finns kvar som hennes vän.

Läs även:

Så vet du att du är en dålig kompis.

Därför blir det svårare att skaffa nya vänner när vi blir äldre.

18 anledningar till varför din syster är världens bästa vän.

8 tecken på att du och din kompis har växt ifrån varandra.

Källa: The Everygirl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!