Nöje

Så vet du att du är en dålig kompis

Det är inte alltid lätt att vara en bra kompis. Dagens alla måsten kan göra det svårt att hinna med den dagliga kontakten med vännerna. Det är okej att vara långsam på att ringa tillbaka utan att det blir en större konflikt men se upp för att trilla i fällorna som gör dig till en dålig kompis, särskilt när du är nyförälskad.

Foto: Pexels/Unsplash

De flesta av oss hamnar i en relationskoma ofta när man träffar en ny kille. Man hamnar lätt i en bubbla där man plötsligt glömmer bort sina tjejkompisar. Hur vet man att det gått för långt? Här är varningstermometern med 9 varningstecken på att du börjar bli en dålig kompis.

Upplever du att du redan är på grad nummer 6 i termometern finns det än hopp att rädda situationen. Befinner du dig någonstans mellan 8-9 tror vi dessvärre att det kan vara kört.

1. Du pratar mer om dig själv, ditt jobb och dina relationer än att ta tiden att lyssna på dina vänner.

2. Du har svårt att hålla tassarna borta från Instagram, Facebook eller Snapchat under kvällen och lyckas inte vara ifrån telefonen ens en timme i sträck utan att få panik.

3. Om du två av tre gånger går hem allt för tidigt under en förbestämd tjejkväll för att träffa upp killen du börjat träffa.

4. Och om du dessutom under tjejkvällen har du svårt att slita blicken från telefonen, och avbryter konversationen mer än två gånger i timmen för att sms:a din nya kärlek.

5. Om du märker att dina närmsta tjejkompisar inte hör av sig lika ofta som förr och är svåra att få tag i.

6. När du väl får tag i vännerna är sms svaren korta, ointresserade och saknar motfrågor.

7. När du börjar känna att det bara är du som ringer och jagar dem alltmer och att ömsesidigheten om att höras inte känns lika från båda håll.

8. När du plötsligt under er tjejkväll inte kan hänga med i konversationen, känner dig smått utanför och kan inte alls koppla internskämten.

9. När du sedan i ditt Facebook eller Instagram-flöde upptäcker att dina vänner träffas utan dig och att din inbjudan aldrig kom fram.

Läs även:

Så underhåller du dina kompisrelationer – både när ni inte ses och när ni ses.

Därför blir det svårare att skaffa nya vänner när vi blir äldre.

18 anledningar till varför din syster är världens bästa vän.

8 tecken på att du och din kompis har växt ifrån varandra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!