Nöje

Samla skräp i naturen – och använd det för att köpa choklad och Dyson Airwrap

Det finns alldeles för mycket skräp i naturen. Men det ska det bli ändring på, tänker chokladtillverkaren Ritter Sport. Alla som plockar skräp i naturen kan nämligen få pengar i form av en skräpvaluta, som man kan köpa Dyson Airwrap och choklad för.

Varje år kastas mängder med skräp i naturen som skadar djur och dess omgivning. Nu kan svenskarna belönas om man hjälper till att plocka upp skräp i naturen. Skräpet kan nämligen omvandlas till pengar i form av en ny, naturvänlig valuta, som man kan köpa bland annat svåråtkomliga Playstation 5 och eftertraktade Dyson Airwrap.

Vi vet att det finns alldeles för mycket skräp i naturen och att plast, som är vanligt förekommande, kommer ligga kvar om ingen plockar upp det. Nu hoppas vi att svenskarna ger sig ut för att plocka skräp när de får veta att skräpet kan omvandlas till pengar, säger Asmus Behn, project manager på Ritter Sport.

Genom att plocka upp skräp i naturen och skicka in bilder på detta till Ritter Sport kommer skräpet omvandlas till chokladtillverkarens egen skräpvaluta – Rittercoin. Hur många Rittercoins man får beror på mängden skräp man plockar upp och slänger i papperskorgar eller transporterar till återvinningsstationer.

Det pratas mycket om kryptovalutor idag som inte alltid är så bra för miljön. Rittercoin är en skräpvaluta som har naturen i åtanke. Hjälper man till att plocka skräp så belönas man av oss, något vi hoppas engagera svenskarna att ta med sig kompisarna eller familjen ut i naturen, säger Asmus Behn.

Skräpet som omvandlas till Rittercoins kan man sedan använda för att shoppa för digitalt. Man kan köpa nature friendly chocolate, kläder eller elektronik som ett Playstation 5 eller en Dyson Airwrap. Man kan även skänka sina coins till välgörenhet.

Läs mer här!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!