Smidigt färdigskurna rotfrukter - hälsosamt och enkelt

Publicerad den 14 december 2021 av Metro Mode

Det behöver inte vara krångligt att äta grönt och hälsosamt. Apetits senaste tillskott “Svenska rotfrukter” är enkelt och bekvämt, och positivt för både hälsan och miljön!

Foto: Instagram @zofias_kok

De färgglada rotfrukterna är fulla med nyttigheter och skördas när de är perfekt mogna. De är odlade och förpackade i Sverige och har därför både mycket smak och mindre klimatpåverkan.

“Svenska rotfrukter” innehåller stora knapriga bitar av finaste rödbeta, gul morot, morot och palsternacka som enkelt värms i ugn, perfekt att ha i frysen när tiden är knapp och du inte vill kompromissa med smak eller kvalitet. Genom att använda frysta rotfrukter kan du också enkelt använda mängden du behöver och sedan lägga tillbaka resten i frysen där de håller länge utan konserveringsmedel. Ett enkelt och gott sätt att minska matsvinn med andra ord!

Nedan hittar du ett superhärligt recept på ungsrostade rotfrukter med ljuvlig vitlökskräm.

Mer från Metro Mode

  1. Därför kan semester göra dig stressad - och hur du hanterar det

  2. Kärlek under sommaren: Tillfälligt, intensivt – men ändå meningsfullt?

  3. Bianca Ingrossos Caia fortsätter växa – men Sverige bromsar in

  4. Hania Rosenberg – 90-årig Förintelseöverlevare delar sin historia i Sommar i P1

  5. Sex nya namnsdagar i svensk almanacka – från 2027

  6. Edward af Sillén – ett varmt sommarprat fullt av skratt, självdistans och showbiz-glädje

  7. Sommarpratare 2025 - Här är hela listan för Sommar i P1