Smörgåsrecept – 3 välsmakande smörgåsar
Lägg lite extra kärlek på smörgåsen och få till den perfekta utflyktsmaten eller festliga tilltugget. Lönneberga delar med sig av tre härliga smörgåsrecept som gör gästerna både mätta och glada!
Satsa på olika sorterts välsmakande smörgåsar inför vårens och sommarens alla festliga tillställningar, eller bara när du vill lyxa till kvällsmackan lite extra! Recepten fungerar lika bra till frukost, brunch eller kvällsmat och är lika festliga som goda.
Spana in de härliga recepten från Lönneberga nedan!
Smörrebröd Buono med kycklingmedvurst
Du behöver: 4 portioner
1 förpackning Lönneberga Kycklingmedvurst (á 120 g)
4 skivor vitt surdegsbröd
8 kokta kronärtskockshjärtan
8 soltorkade tomater i olja
olivolja
Örtspread
100 g cream cheese
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad basilika
2 msk hackad ruccola
Gör så här:
Örtspread: blanda ihop ingredienserna.
Tillbehör: dela kronärtskockorna och tomaterna på hälften.
Surdegsbröd: stek brödet i rikligt med olivolja på medelhög temperatur tills de har en frasig yta.
Servering: bred generöst med örtspread på brödskivorna och lägg på kycklingmedvurst, kronärtskockshjärta och
soltorkade tomater.
Lönneberga CLT med currycrème
Du behöver: 4 portioner
2 paket Lönneberga Kyckling grillad, pålägg (á 120 g)
2 paket Lönneberga Kycklingbacon (á 100 g)
12 skivor toastbröd
4 blad romansallad
2 tomater
Currycrème
300 g majonnäs
2 msk bostongurka
1 msk gul curry
Gör så här:
Currycrème: blanda samman ingredienserna.
Kyckling: dela baconskivorna i två och knaperstek, ta fram ditt grillade kycklingpålägg.
Grönsaker: skiva tomaterna och rosta brödet.
Servera: bre currycrème på samtliga brödskivor. Fördela sallad, tomat, Lönneberga Kyckling grillad och
Lönneberga Kycklingbacon på åtta av brödskivorna.
Därefter bygger du fyra höga mackor genom att lägga en
macka på den andra, så du har en brödskiva i botten och en i mitten.
Lägg sedan på den sista brödskivan med
currycrèmen nedåt. Tryck till mackorna lite lätt, stick igenom två grillpinnar i varsin kant så att de håller ihop och dela snett över.
Hummus- och kycklingmacka
Du behöver: 4 portioner
8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g
Hummus på svenska, gula ärtor
2 dl gula torkade ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
saft från 1⁄2 citron
3 tsk spiskummin
eventuellt lite vatten
salt
Pressgurka
1 gurka
salt
1 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk ättika (12%)
Till servering
4 skivor av ett grövre bröd
groddar
Gör så här:
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på̊ paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor, skalad vitlök,
olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med
salt.
Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som
en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen
över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid!
Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling
och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.