Nöje

Stora förändringar! Det här hände precis i Kenza och Isabella Löwengrips företag

Två av Sveriges första och största bloggare har under flera år varit entreprenörer och drivit egna företag – Kenza Zouiten är en av grundarna till modeföretaget Ivyrevel och Isabella Löwengrip startade 2013 skönhetsföretaget Löwengrip tillsammans med kollegan Pingis Hadenius. Men den här veckan har det kommit besked som påverkar de två företagen i stor utsträckning.

Foto: Instagram @lowengrip @kenzas

Vi på Metro Mode har tidigare skrivit om den turbulenta tiden som Isabella “Blondinbella” Löwengrip har haft under hösten. Bloggaren och entreprenören tog farväl av Sverige i sitt sommarprat i P1 under sommaren och tog sikte på att bli världens mäktigaste kvinna, vars första steg skulle bli en USA-expansion. Men efter avslöjandet om missnöjda samarbetspartners i Expressen valde ännu fler att avsluta sina samarbeten med bloggaren, något som gjorde att expansionen fick avslutas och samtliga anställda i Löwengrip Invest sades upp när företaget lades ned.

Efter detta har Isabella Löwengrips ambition enligt henne själv varit att fortsätta driva skönhetsföretaget Löwengrip, men igår kom alltså nyheten att företaget köps upp av norska Dermanordic, som tidigare varit distributör för företagets produkter. I ett blogginlägg skriver Isabella Löwengrip att hennes ambition varit att köpa ut vd:n och delägaren Pingis Hadenius, vilket enligt henne själv var en av anledningarna till att hon sålde sin lyxvilla på Lidingö, men att de fick ett erbjudande från Dermarome som de inte kunde tacka nej till.

– Visst är det en livsdröm som försvinner men jag är faktiskt bara tacksam över att affären blev av. Jag behöver verkligen en jobbpaus och nu får Löwengrip helt andra förutsättningar, skriver Isabella Löwengrip bland annat i blogginlägget.

Där skriver hon att hon kommer att vara ledig fram till hösten, och att det kommer att ske fler stora förändringar i hennes liv:

– En sak som jag är säker på är att mitt liv kommer att bli enklare. Det är något som jag såg hos Erik (som idag är en av mina närmsta vänner), en enkelhet trots kapital och jag älskade den. Det blir inga mer assistenter, kockar eller chaufförer eller dylikt.

Läs också: Nästa stora förändring i Isabella Löwengrips liv – berättar om uppbrottet från miljardären

Men det är inte bara i Isabella Löwengrips företag som det sker stora förändringar. 2012 startade bloggaren Kenza Zouiten Subosic företaget Ivyrevel tillsammans med sin nuvarande make Aleksandar Subosic samt Dejan Subosic och Gustav Springfeldt. 2015 gick H&M in som delägare i bolaget när de investerade 20 miljoner i det digitala modehuset som Ivyrevel själva beskrev sig som. Två år senare investerade även Kinnevik-ägda Zalando 20 miljoner kronor i Ivyrevel, som liksom H&M då hade varsin plats i bolagets styrelse.

Men strax innan jul valde både H&M och Zalando alltså att lämna Ivyrevel och sälja sina aktier i bolaget, en förändring som nyligen registrerades hos Bolagsverket.

– H&M-gruppen och Zalando säljer tillbaka sina ägarandelar till Ivyrevels grundare och kommer därför inte längre sitta kvar i bolagets styrelse. Samarbetet mellan H&M-gruppen, Zalando och Ivyrevel har varit lärorikt för alla parter och nu önskar vi dem all lycka i det framtida arbetet, skriver H&M i ett mail till Breakit.

Ivyrevel har genom medgrundaren Dejan Subosic själva hälsat att de inte vill kommentera ärendet när Breakit har sökt dem.

 

Källa: Breakit, Dagens Industri.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!