Nöje

Studenten kritiserar H&M för deras små storlekar – och alla håller med henne

22 åriga studenten Lowri Byrne kritiserade H&Ms  klädstorlekar i ett inlägg på deras Facebook sida och alla håller med. I skrivande stund har inlägget fått över 3000 gillamarkeringar och delats över 300 gånger.

Foto: Lowri Byrne/REX

Lowri var med om någonting som vi alla varit med om tusentals gånger, plagget hon provade passade inte. Efter att ha fått gått upp flera storlekar än vad hon normalt har, bestämde hon sig för att lägga ut det på företagets Facebooksida. Lowri som normalt har storlek 12 (38 enligt H&Ms hemsida) fick gå upp till storlek 16 (42) i klänningen, men kunde fortfarande inte ha den. Hon skriver att hon “inte kunde andas”.

Hon skriver att H&Ms storlekar är löjeväckande och att hon tycker det är hemskt eftersom så många tjejer och kvinnor väger inte en massa saker i den storlek de har på kläderna. Hon tycker också att det är tråkigt att vissa kläder inte finns i en större storlek än 16 (42).

När hon frågade om klänningen fanns i en större storlek hade expediten svarat att den inte fanns i det och att man behövde gå upp några storlekar i den modellen.

– Några!? Att gå upp 3-4 storlekar borde få er att förstå att ni verkligen måste kolla över era storlekar, skriver Lowri i inlägget.

I en intervju med Newsbeat säger hon att hon tror att H&M förlorar många kunder på grund av deras storlekar.

– Om kurviga kvinnor vill köpa någonting i affären så kommer de inte kunna det, på grund av deras små storlekar det är det som fick mig att posta det här inlägget, säger hon.

H&M har svarat på inlägget och skriver:

“H&M tar till sig alla kunders feedback. Vårt syfte är att designa och skapa kläder som får våra kunder att må bra, allt annat är inte vår mening eller något vi önskar. H&Ms storlekar är globala och de i Storbritannien är samma överallt. Eftersom det inte finns någon global storleksstandard kommer storlekarna att variera mellan märken och marknader. Vår dedikerade storleksavdelning jobbar efter ett genomsnitt som föreslagits av den marknaden vi jobbar inom. H&Ms storlekar granskas kontinuerligt av vår storleksavdelning.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!