Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Supergod kladdkaka

Här bjuder vi på receptet på Anja Forsnors smarriga kladdkaka! Den är ganska seg och kompakt, varken för fluffig eller för kladdig. Ett måste till helgfikat!

 

Kladdkaka
1 springform, 8-10 portioner
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl stevia strö eller samma mängd motsvarande sötning
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
2 msk rå kakao, vanlig kakao funkar lika bra
50 g mörk choklad
1 tsk vaniljpulver
till formen: kokosolja, riven kokos

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen tillsammans med sötning till en luftig smet. Smält kokosoljan tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull och vispa ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör till sist ner i smeten. Smörj en ugnssäker form med lite kokosolja och strö riven kokos (krossade nötter går lika bra) i formen så kakan lättare släpper från formen sen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter, ju kortare tid desto kladdigare kaka. Låt kakan stå en stund innan servering.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!