Svalkande isglassar med gin! Vi har recepten!
Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg! En perfekt svalkade förrätt eller dessert som definitivt kommer bli en favorit bland gästerna är ginglassen! En läskade isglass med gin och tonic mixat med läskande frukter är en kul kombination som dessutom är väldigt snygg att se på!
Metro Mode listar 4 läskande recept nedan!
Läs även:
Svalkande Gin & Tonic – sorbet
Ginglass med smak av jordgubb & mango
Du behöver:
(För 9 glassar)
2 Mango, skala och skär i kuber. Det går lika bra att använda fryst mango!
8- 10 Färska jordgubbar, skivade.
0,5 dl Gin
2 dl Tonic (Välj den smak som du gillar bäst)
0,5 dl Lime Juice (Sötad version passar bäst)
Glassformar och glasspinnar!
Gör så här:
Mixa mango, gin, tonic och lime juice i en blender.
Fördela hälften av jordgubbarna jämt mellan glassformarna.
Häll ner mangoblandningen i formarna och fyll på med resterande delen av jorgubbsskivorna.
Ställ in formarna i frysen och låt stå i cirka 1 h.
Ta ut glassarna, stick ner en glasspinne i varje glassform och ställ tillbaka in i frysen i cirka 4h.
Recept: No Spoon Necessary
Fotograf: No Spoon Necessary
Ginglass med smak av björnbär & citronmeliss
Du behöver:
3 msk Gin
4 dl Tonic
4,5 msk Socker
50 g Björnbär, skivade
Citronmeliss
Glassformar och glasspinnar
Gör så här:
Blanda tonic och socker i en kastrull och låt koka i ca 2 minuter. Rör om! Häll i gin och låt det svalna.
Fördela björnbären och citronmelissen jämt mellan glassformarna, häll över gin och tonic-mixen, ställ in i frysen. Sätt i glasspinnarna efter ca 2 h och ställ tillbaka in i frysen och låt stå i ca 12 h.
Recept: Fooby
Fotograf: Fooby
Ginglass med hallon
Du behöver:
(För 10 glassar)
50 ml Gin
350 ml Tonic
200 g Hallon, frysta
150 ml Vatten
1 dl Limejuice
2,5 msk Socker
Gör så här:
Häll vatten, lime juice och socker i en liten kastrull och låt koka i 1-2 minuter, tills socket är helt upplöst. När det svalnat, häll ner gin och tonic och ställ åt sidan.
Lägg ner hallonen i en påse och mosa med en kavel. Lägg ner de krossade hallonen i glassformarna, ca 1 msk per form.
Fördela gin och tonic-mixen jämt mellan glassformarna och låt stå i frysen i ca 6 h. Ta ut efter 2 h sätt i en glasspinne per form.
Recept: Kitchen Stories
Fotograf: Kitchen Stories
Ginglass med gurka
Du behöver:
3 msk Gin
4 dl Tonic
4,5 msk Socker
1 Gurka, skär i 8 tunna skivor. Använd en potatisskalare eller osthyvel.
Glassformar och glasspinnar!
Gör så här:
Blanda tonic och socker i en kastrull och låt koka i ca 2 minuter. Rör om! Häll i gin och låt det svalna.
Lägg en gurkskiva i varje glassform, häll över gin och tonic-mixen, ställ in i frysen. Sätt i glasspinnarna efter ca 2 h och ställ tillbaka in i frysen och låt stå i ca 12 h.
Recept: Fooby
Fotograf: Fooby