Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Tidigare prostituerade kvinnan: så här brukar ett sexköp i regel gå till

Sexbrott i Sverige har, sedan Paolo Roberto blev tagen på bar gärning, blivit ett av de mest omdebatterade ämnena i Sverige. Nu har Ann Söderlund och Anitha Clemence i podcasten Lillelördag intervjuat en tidigare prostituerad kvinna där vi får veta hur ett sexköp i regel går till och hur kvinnan i fråga har upplevt de mörka händelserna. 

Foto: Unsplash (Kvinnorna på bilden har inget med artikeln att göra)

Under natten till fredagen köpte Paolo Roberto sex av en kvinna som han hittat via en hemsida och blev senare under en polisrazzia gripen. Något som fått hela landet att reagera starkt och nu är frågan kring sexköp och dess mörka baksidor omdebatterad. Framförallt ligger fokus på de utsatta kvinnor som prostituerar sig. Igår skrev Aftonbladet att regeringen har gått ut med sex punkter på politiska åtgärder som de kommer att arbeta för, just för att kunna motverka sexhandel. Bland annat att straffen ska bli mycket hårdare och ge fängelse.

Ann Söderlund och Anitha Clemence driver podcasten Lillelördag och har i ett extrainsatt avsnitt intervjuat en prostituerad kvinna för att få veta mer kring hur ett sexköp i regel går till. Kvinnan har valt att vara anonym. Vi har nedan valt ut delar av intervjun, lyssna på hela avsnittet här!

Kvinnan var 20 när hon började, hon hade precis gått ut gymnasiet och träffade ett nytt umgänge och försvann in i den nya världen. Hon umgicks med andra missbrukare som hade kontakter och började därefter att strippa. Kort därefter hörde hon om hur mycket mer pengar det fanns att tjäna på att sälja sex.

Är du själv eller någon du känner utsatt? Ta hjälp av Talita som hjälper kvinnor ut ur prostitution.

Hur mycket pengar snackar vi om? Var det en känslomässig förflyttning?

Vi hamnade mer med ensamma kunder och snabbt suddades gränserna ut för vad som är okej. Eftersom benzo (en grupp narkotikaklassade läkemedel, reds. anm) gör en avtrubbad och känslokall gick förflyttningen från att föra en sensuell show till att låta någon använda min kropp väldigt snabbt. Man bryts ner så himla snabbt av den miljön och man tappar självrespekten snabbare än man själv märker. Mina handlingar låg ständigt framför mina tankar.

Hur bokade man dig?

På hemsidan kunde kunderna välja exakt vad de var ute efter, och ville de ha något extra fick de betala mer. Till exempel att ha sex utan kondom, något som var en vanlig förekommande förfrågan. Eller för 1 000 kronor extra följer en kompis med, eller att bli slagen i ansiktet.

Hur ser den vanligaste bokningen ut?

Det vanligaste är kanske en tvåbarnspappa som är på affärsresa i Stockholm och sover på hotell där de vill ha sällskap. Bokningen sker några dagar innan och många ville ha kontakt några dagar innan med frågor som “Är du taggad?”, “Det här ska bli superhärligt”, “Jag längtar så mycket efter att ta hand om dig”. De ville nog det för att det skulle kännas som att det ska vara uttalat okej. Jag tror också att de kände sig som en gentleman när de hörde av sig innan.

Det var också vanligt med hembesök när frugan åkte bort över helgen, då kunde det vara mannen vars familj var bortrest, eller även tillsammans med en vän. Jag har sett många familjefoton på hyllorna. Vilket blir en oerhört absurd känsla, då blev det så verkligt att det inte bara var mig han skadade.

Vilken typ av sex vill snittmannen ha?

De här familjefäderna känns som att de vill ha uppskattning och vanligt sex. De berättar alltid hur synd det är om dem för att de får så lite sex hemma. De menar att de blir illa behandlade och måste hitta kärlek någon annanstans för att kunna ta hand om sin familj. Som en betald otrohet med ett betalt samtycke.

Jag tycker att jag minns fler upplevelser där blicken blir svart i samma sekund vi har släppt kallpratet och hamnat i sängen, det är som att det faller ett mörker framför ögonen på dem och rösten förändras. Det är sällan någon är samma person innan som under själva akten. Och den mörka blicken gäller alltså män som vill ha vanligt sex. Det tyder så mycket på att det handlar om makt. Det ser ut som att de erövrar en och med total avsaknad av empati, som plötsligt adderas på den här människan som är som vem som helst innan.

Hur kändes det för dig?

Det var tyvärr flera gånger som jag kände igen det kritiska stadiet, där man ser om någon är ond, utöver den gärningen då han har beställt hem en människa till sig. Man kunde stämma av där och då om det skulle gå fel och över gränsen. De jag träffade på som var värst övergick några gånger i misshandel och våldtäkt. Det var oftast killar som såg bra ut med karisma som var mest aggressiva. De som beställer något sjukt verkar vara de som kan ha vanligt sex men vill ha något annat. Det var till exempel vanligt att beställa motstånd, och de frågade om de kunde få kalla mig för hora. Det var jag för avstängd för då för att tycka var märkligt. Varje gång någon köpte sex blev jag utsatt för en våldtäkt.

 

Källa: Lillelördag, Aftonbladet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!