Nöje

Tilltaget i Sveriges Mästerkock väcker anstöt hos tittarna

Det populära programmet “Sveriges mästerkock” mottar nu kritik från tittare som anser att TV4:s beslut att förlägga en del av tävlingen i Maldiverna är oansvarigt ur ett miljöperspektiv. “Otroligt genomtänkt”, skriver en tittare.

Foto: TV4

I det senaste avsnittet av Sveriges mästerkock befinner deltagarna sig i Maldiverna, närmare bestämt Meeru Island. Vid sidan av de utmaningar som deltagarna ställs för där uppmanar domaren Mischa Billing deltagarna att “stifta bekantskap med paradiset”, något som deltagarna inte verkar ha något emot:

“Att vara på Maldiverna känns helt overkligt, det är helt sjukt”, säger deltagaren Anja Allvin förtjust.

“Det är så läckert, så fantastiskt. Det är en dröm”, instämmer deltagaren Helena Ekman.

“Anstötligt”

Men alla delar inte deltagarnas entusiasm över resan. Flera tittare har kritiserat TV4 för tilltaget att flyga ut deltagarna till Maldiverna, något som de menar inte ligger i tiden med tanke på rådande klimatkris:

“Hur kan ni miljömässigt försvara att frakta iväg deltagarna så sjukt långt bort? Anstötligt”, skriver en person på programmets Instagram.

“Stor tumme ner på att flyga ner till Maldiverna med tanke på miljöpåverkan. Prata om närodlat och sen åka till Maldiverna. Färdig med detta program nu, otroligt ogenomtänkt…”, skriver en annan.

Ytterligare en person påpekar dock att ingen riktar samma kritik mot andra tv-program som utspelas på exotiska platser:

“Väldigt konstigt att ingen gnäller på Robinson eller liknande program när man flyger till exotiska öar. Mästerkocken går lite ut på att lära sig ett nytt kök och inspireras av andra länder, inget konstigt med att man åker till Maldiverna för att lära sig deras kök, svenska köket kan man väl ändå ganska bra om man är med i mästerkocken.”

Källa: TV4

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!