Nöje

Tv-läkaren Michael Mosley hittad död

Den brittiska läkaren Michael Mosley har hittats död på den grekiska ön Symi. Han upptäcktes av ett tv-team efter en flera dagar lång sökinsats.

Foto: Instagram @michaelmosley_official

Det var förra veckan som läkaren och tv-personligheten Michael Mosley rapporterades försvunnen efter att ha gett sig iväg på vandring på den grekiska ön Symi.

Blev känd för 5:2-dieten

Mosley ska ha upptäckts av ett tv-team som färdades via båt längs kusten. Med på båten var Symis borgmästare, Eleftherios Papakaloudoukas, som uppger att Mosley troligtvis dog av värmeslag och utmattning efter att ha fallit nedför en brant sluttning.

“Det är förkrossande att ha förlorat Michael, min underbara, roliga, snälla och briljanta make. Vi har haft ett otroligt lyckligt liv tillsammans. Vi älskade varandra väldigt mycket”, säger Mosleys fru Clare Bailey i ett uttalande enligt AP.

Mosley var känd för att ha lanserat 5:2-dieten, en metod som går ut på att minimera kaloriintaget två dagar i veckan och äta hälsosamt övriga fem dagar, något som enligt läkaren skulle främja snabb viktnedgång. Han figurerade i olika tv-program och skrev flera böcker om hälsa.

Michael Mosley blev 67 år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!