Nöje

Vägen till vigseln: 6 stora bröllopstrender vi gärna kopierar rakt av!

I artikelserien ”vägen till vigseln” har ni fått följa Cassandra Lundgren genom alla förberedelser – i jakten på drömbröllopet. Varje vecka bjuder hon på värdefulla tips och trix som du kommer att ha nytta av, hur din stora dag än ser ut! Den här veckan gottar hon ner sig i de största bröllopstrenderna. 

Den här artikeln publicerades första gången 2018

I “vägen till vigseln” har Cassandra gått igenom:

Punkterna att checka av när det är mindre än ett år kvar till vigseln >>

5 tips som fixar temat inför ert personliga drömbröllop >>

Bröllopstrender kommer och går, precis som trender inom allt annat. På er stora dag ska ni självklart inte gå efter det som sägs vara “hetast just nu”, utan välja utifrån vad ni gillar. Men visst inspireras vi trots det av trender? Här är sex favoriter!

1. Bröllopstrend: Personlig vigsel

Den perfekta platsen för vigseln är den som får just era hjärtan att klappa lite extra – bara av tanken. Är det i favorit-skogsbrynet, i trädgården på baksidan av huset eller i parken där ni hade er första date? Skriv upp de platser som betyder lite extra för just er historia och känn efter. Hjärtat visar rätt!

2. Bröllopstrend: Utomhusbröllop

Att viga sig utomhus är det många som gör, nu flyttar även allt fler middagen och festen ut i det fria! Att planera bröllopet under bar himmel, i Sverige, är dock ingen vidare bra idé. Vill ni åt känslan så sätt upp ett stort tält och öppna upp väggarna (som ovan). Då suddas gränserna ut mellan ute och inne.

3. Bröllopstrend: Destinationsbröllop

Allt fler väljer att gifta sig utomlands och det här året är inget undantag. Metro Modes Cassandra gifter sig i september och har valt att göra det i Frankrike, Bretagne. “Vi valde länge mellan Sverige och Frankrike. Visst, blir det krångligare, och dyrare för våra gäster att ta sig till bröllopet, men för oss vägde fördelarna över nackdelarna. Nu när vi tagit beslutet känns det helt rätt i magen, och vi längtar efter fyra hela dagar tillsammans med de vi älskar allra mest!” 

4. Bröllopstrend: “Greenery Weddings”

Bröllopsproffset Johanna Kajson spår trenden ”Greenery weddings” som alltså betyder grönskande bröllop. I bloggen skriver hon: “Man använder sig av olika strukturer i gröna blad och skapar maffiga arrangemang.” En fördel med trenden menar hon är att gröna växter är billigare än blommor, då de går att hitta utanför dörren.

5. Bröllopstrend: Färgglatt

Vi är vana att se vita bröllopsklänningar och buketter med dova färger, men nu vill vi ha färg vart vi än vänder blicken. Både i modet och inredningen ser vi dessa knalliga nyanser och de har även hittat sig in i allt från bröllopsbuketten till dekoren. Det har även blivit vanligare att bruden väljer en klänning i färg, framför en klassisk vit.

Foto: Oscar de la Renta – REX Features 

6. Bröllopstrend: Tyll, spets och broderier  

När det kommer till brudkänningar så skvallrar catwalken om ett år fullproppat med tyll, spets och broderier. Kjolen kommer i en del snäva modeller med de som sticker ut är pampiga kjolar som tar plats! Vera Wang och Oscar de la Renta visade upp flertalet klänningar med just tyll, spets och broderier inför våren 2018, och även på Ida Sjöstedst visning under Stockholm Fashion Week samma år kunde vi se samma röda tråd.

LÄS OCKSÅ! Här listar vi 24 stilsäkra brudklänningar  >>

Foto: Unsplash
Inspiration: Theeverygirl.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!