Nöje

Vi tipsar om Sveriges naturskönaste platser!

Att semestra på hemmaplan har varit väldigt populärt de senaste åren. Sverige har otroligt mycket att erbjuda med sin slående vackra natur. Vi tipsar om 5 platser från norr till söder väl värda att utforska i sommar.

Foto: Instagram @lindisasp_77/@elaanandersson

Naturen har blivit mångas tillflyktsort under det gångna åren och man behöver inte resa långt för att få till en fin utflykt eller härlig naturupplevelse. Resesökssajten Momondos senaste undersökning visar att fler och fler vill spendera mer tid i naturen och är på jakt efter härliga destinationer att upptäcka runt om i vårt avlånga land. 

Vi tipsar om 5 vackra platser att besöka!

Läs även:

Stor guide: Sveriges 8 bästa (och helt magiska!) vandringsleder.

8 svenska smultronställen att upptäcka med tåg i sommar!

Norrbotten: Storforsen naturreservat

Norrbotten: Storforsen naturreservat

Norrbottenspärlan Storforsen utanför Älvsbyn  bjuder på en storslagen naturupplevelse. Forsen och tillhörande vattenfall räknas  som Europas största oreglerade fors med sina 82 meter i fallhöjd. Här finns det  möjlighet att slå sig ned vid någon av grillplatserna med forsen som mullrar i  bakgrunden. Grillplatserna är gratis att använda, men se till att ta med egen ved.  För den som är sugen på att åka på en weekend finns det även möjligheter till att  boka ett rum på det närliggande hotell Storforsen och stanna över helgen, med  priser från cirka 1400 kr per natt.  

 

Foto: Instagram: @johanvallpix

Nästa bild
Skåne: Stenshuvud nationalpark

Skåne: Stenshuvud nationalpark

Stenshuvud nationalpark är det perfekta stället  för dig som vill njuta av den underbara utsikten vid kusten av populära Österlen. Här  finns det en rad vackra platser att upptäcka – stränder, lummig natur och självklart  en rad olika vandringsleder. Du kan även promenera bland några av de många  äppelodlingarna. Packa matsäcken och sätt sikte på någon av de två grillplatserna  som finns belägna i nationalparken och njut av den vackra atmosfären till lunch. Vill  du uppleva lite stadspuls på vägen kan du sätta sikte den mysiga kuststaden Ystad, som ligger endast 45 minuter bort med bil. Även spännande Malmö hittar man  dryga timmen från Stenshuvud. 

Foto: Instagram: @magnushoog

Nästa bild
Höga kusten: Valkallen

Höga kusten: Valkallen

Sugen på ett äventyr? Valkallen erbjuder en topphöjd  på 240 meter över havet och en slående utsikt över bland annat Högakustenbron.  Ta någon av stigarna som leder dig upp till toppen och raststugan där du kan slå dig  ner för att värma dig vid en öppen eld. Grillplatserna är gratis att använda, och det  tillkommer ingen extra kostnad för ved. För dem som vill njuta av upplevelsen lite  längre, ligger pittoreska kuststaden Härnösand bara en-bilresa på 50 minuter bort.  Här finns flera trevliga hotell och bed and breakfast-alternativ att välja mellan väl i  staden. 

Foto: Instagram: @elaanandersson

Nästa bild
Närke: Utnäset naturreservat

Närke: Utnäset naturreservat

Utnäset kombinerar skärgårdslandskap och släta  klippor med storslagen gammelskog, bara tre timmar med bil från Stockholm.  Naturreservatet bjuder på både såväl klipp- som sandstränder för badaren, och  längs den tre kilometer långa naturstigen finns även en grillplats med möjlighet att  samlas runt elden för en bit mat. Värm dig efter doppet med Vättern som utsikt. 

Foto: Instagram @visittiveden

Nästa bild
Dalarna: Siljansnäs naturreservat

Dalarna: Siljansnäs naturreservat

Även Siljansnäs ligger endast tre timmar från  Stockholm, och passar de resenärer som söker en dagsaktivitet till skogs.  Naturreservatet är beläget på Björkberget, och erbjuder inte bara en slående utsikt  utan även en trivsam skogsmiljö med många charmiga naturstigar. Det finns även  en rastplats med eldstad för den hungrige, som även denna är gratis att använda.  

Foto: Instagram: @kerstinlandstromdesign

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!