Nöje

Wonder Woman först ut med att följa Hollywoods nya riktlinjer mot sexuella trakasserier

Nu har Hollywood reagerat på #metoo och #timesup – äntligen sätts det upp riktlinjer för att motarbeta sexuella trakasserier. Wonder Woman 2 var först ut med att anta dem.

Foto: REX

Den senaste tiden har det stormat rejält i Hollywood och ett flertal män har anklagats för sexuella trakasserier till följd av #metoo. Som reaktion på händelserna har nu Producent Guild of America (PGA) nu satt upp riktlinjer för hur dessa trakasserier bör bekämpas. Riktlinjerna går ut på att alla produktioner måste följa lagarna som gäller kring sexuella trakasserier (vilket kanske borde vara självklart redan), att alla får möjlighet till utbildning om hur trakasserierna förebyggs och att de personer som blir utsatta får stöd.

Den film som var snabbast på bollen var Wonder Woman 2 som redan dagen efter att de presenterades valde att börja arbeta efter dem. Kanske var det inte helt oväntat då Brett Ratner, som var producent för den första filmen, blivit anklagad för övergrepp och sexuella trakasserier på sex kvinnor. Ratner nekar till anklagelserna men slutade sedan på Warner Brothers då huvudrollsinnehavaren hotade med att inte göra uppföljaren så länge han var kvar.

Att vara med i PGA och att använda sig av deras riktlinjer är frivilligt, men vi hoppas verkligen att detta leder till en förändring.

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!