Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

10 tips för hur du får snygga läppar som håller hela dagen

10 tips för hur du får snygga läppar som håller hela dagen
12 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/lip-priemer-nyx-nude-110-kronor.jpg

Primer

Primer från NYX i nyansen nude. Gör så att färger på läpparna “poppar”. Kostar 110 kronor och du kan köpa den här. 

https://metromode.se/files/2015/10/primer-sensai-lip-base-305-kronor.png

Primer

Primer från Sensai. Återfuktar läpparna och gör dem slätar, den kostar 305 kronor. Här kan du gör den. 

https://metromode.se/files/2015/10/247-Glide-On-Lip-Pencil-69-170-kronor.jpg

Läppenna

24/7 Glide on lip pencil från Urban Decay i nyansen Manic. Sitter som berget och är vattenfast. Den kostar 170 kronor och här hittar du den. 

https://metromode.se/files/2015/10/SLIM-LIP-PENCIL-nyx-deep-red-55-kronor.jpg

Läppenna

Slim lip pencil från NYX i nyansen Deep red. Den kostar 55 kronor och här kan du köpa den. 

https://metromode.se/files/2015/10/LS001-OP-Satin-Kiss-VELVETEEN-Pack-and-Product-265-kronor.jpg

Läppstift

Olivia Palermo Satin Kiss i nyansen Velveteen. Färgen är underbar och håller för både mat och dryck. Läppstiftet kostar 265 kronor och finns att köpa här.

https://metromode.se/files/2015/10/läppstift-bobbi-brown-Burnt-Red-brick-red-.jpg

Läppstift

Lip Color från Bobbi Brown i nyansen Burnt Red. Detta fina läppstift kostar 225 kronor och här kan du köpa det. 

https://metromode.se/files/2015/10/läppstift-havanna-make-up-store-170-kronor.jpg

Läppstift

Mörklila läppstift från Make up store i nyansen Havanna. Perfekt för hösten och vinterns alla fester. Den kostar 170 kronor och finns att köpa här. 

https://metromode.se/files/2015/10/läppstift-perfect-matt-lipstick-bare-bohemian-129-kronor.jpg

Läppstift

Perfect matte lipstick från Isadora. Ett bra budget alternativ som både ger kraftig färg och håller länge. Kostar 129 kronor och finns att köpa här. 

https://metromode.se/files/2015/10/läppstift-rouge-armani-sheer-lisptick-no44-rouge-299-kronor.jpeg

Läppstift

Rouge d’Armani Sheer Lipstick i nyans N0 400. Ett rött läppstift som ger en matt finish och som verkligen sitter. Kostar från 299 kronor och här kan du köpa det. 

https://metromode.se/files/2015/10/Rouge-Vibrant-Cream-Colour-03-Tachibana-259-kronor.jpeg

Läppstift

Rouge Vibrant Cream Colour från Sensai i nyansen Tachibana. Ett krämigt läppstift i en underbar färg som passar både till vardag och till fest. Kostar 259 kronor och du kan köpa den här. 

https://metromode.se/files/2015/10/Velvet-teddy-MAC-195-kronor.jpg

Läppstift

Läppstift från MAC i nyansen Velvet Teddy. Supersnygg nyans och färgen håller hela dagen. Det kostar 195 kronor och här finns det.

Metro Mode delar med sig av 10 enkla tips på hur du får ett par perfekta läppar som håller hela dagen.
 
Ett snyggt läppstift kan verkligen vara rädda upp vilken akut sminksituation som helst. När du försover dig kan du alltid rädda din look med ett coolt läppstift eller göra dig redo för fest direkt efter jobbet. Problemet är dock att läppstiftet har en tendens att försvinna under dagen och att det ibland nästan kan se kladdigt ut.
 
 
1. Skrubba läpparna
Börja med att skrubba läpparna lätt med en fuktig handduk eller ta på lite läppbalsam och skrubba med en ren mascaraborste över läpparna. Utan små torra skinnfnasor på läpparna ser läpparna betydligt finare ut.
 
2. Lägg på en primer
Lägg på en genomskinlig primer längs ytterkanterna på dina läppar. Det förhindrar att läppstiftet “vandrar” iväg och kanterna håller sig skrapa.
 
3. Förstärk läpparna med en läppenna
Om du vill att din färg ska hålla hela dagen ska du lägga en bra grund med en läppenna. Börja med amorbågen, måla ett kryss i mitten av din överläpp. Då får du en snygg och väldefinierad båge. Fortsätt sedan med resterande ytterkanter. Vill du att färgen ska vara stark och verkligen hålla hela dagen kan du fylla i hela läpparna med pennan.
 
4. Välj ett läppstiftet
Det finns många olika varianter där ute, matta, krämiga och glansisga. Ett mattare läppstift har mer pigment i sig än ett krämigare och matta läppstift håller lite bättre. Har du torra läppar ska du inte använda ett matt läppstift, eftersom de har en tendens att torka ut läpparna. Ett krämigare och glansigare läppstift gör att läpparna ser naturligare ut och mer återfraktade, nackdelen är att de inte håller lika bra.
 
läppstift-tips-hacks-läppstift-håller-hela-dagen-1
 
5. Applicera läppstift
Även om du fyllt i hela läpparna med pennan så är det dags att måla på med läppstift. Det finns många olika tekniker för det, man kan använda en pensel, ett finger eller helt enkelt måla med läppstiftet. Det rätta är det du tycker känns rätt för dig. En fördel med en pensel är att det är lättare att få en mer definierad look eftersom penseln är mycket mindre och smalare än läppstiftet som ibland kan vara lite klumpigt.
 
6. Ta bort överflödig olja
Sätt ett papper mot läpparna och pressa försiktigt, då får du bort överflödig olja från läpparna. Måla sedan ytterligare ett lager, det nya lagret kommer fästa mycket bättre eftersom oljan är borta och färgen kommer dessutom hålla längre. Upprepa proceduren tills du känner dig nöjd.
 
7. Försegla läpparna
Avsluta med att hålla upp en tunn servett över läpparna och borsta på ett transparent puder. Pudret fungerar lite som ett lås och håller färgen på plats hela dagen.
 
8. Finslipa läpparna
Använd en concealer för att snygga till dina läppar. Måla längs ytterkanten av ditt läppstift för att verkligen göra linjen skarp. Dina läppar kommer verkligen “poppa” och se vrålsnygga ut.
 
9. Stoppa ett finger i mun
Detta låter kanske helt sjukt, men för att förhindra att du får en massa läppstift på tänderna så kan faktiskt ett finger hjälpa till. Stoppa in ett rent finger i munnen, förslagsvis ditt pekfinger, gör en pussmun och dra ut fingret. All färg som skulle hamnat på dina tänder sitter nu på ditt finger.
 
10. Låt läpparna vara
Vi vet att det är väldigt frestande att gnida läpparna mot varandra när man har läppstift på sig. Tyvärr så får färgen ta mycket stryk av det. Försök att inte slicka på dem eller gnida dem mot varandra, det är jättesvårt men det kan vara värt det. Men läpparna ska självklart tåla en kyss. Det finns alltid en risk att dina läppar kommer svika dig och färgen försvinner, så ha alltid ett läppstift i fickan, bara ifall att.
 
 
Läs även:
Så fixar du en snygg makeup under 5 minuter
10 misstag vi gör när vi fixar våra ögonbryn
Sminkguide: Så gör du din contouring steg för steg
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: Zeppelin

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!