Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

11 saker tjejer med vackert hår gör varje dag

11 saker tjejer med vackert hår gör varje dag
11 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/05/Alicia-vikander.jpg

1. Hon undviker värmestajling så mycket det går

Vi måste ju faktiskt använda dem ibland, men bara i nödfall. Måste du använda värmeverktyg ska du alltid använda värmeskydd och helst inte ha det varmare än 180 grader.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Beyonce-.jpg

2. Hon sover alltid på siden

Den mjuka texturen på sidenet är skonsammare mot håret än bomull och därför blir ditt hår också mjukare.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Blake-lively-.jpg

3. Hon håller håret rent

Du har säkert hört att man inte ska tvätta håret så ofta och absolut inte använda schampo. Hur mycket du ska duscha är individuellt. Lyssna på ditt hår och så länge du använder kvalitetsprodukter så kan det vara bra att tvätta håret ganska ofta. Dina kluvna toppar kan minska, tillför fukt i håret och håret ser fräscht och glänsande ut. Om du bor i en stor stad med mycket föroreningar ska du duscha oftare än om du bor mer på landet. Dock så ska du helst inte tvätta håret oftare än var tredje dag om du bor i ett torrt klimat.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/elsa-hosk.jpg

4. Snålar inte på fuktkrämen

Huden i din hårbotten är i lika stort behov av fukt som huden i ditt ansikte. En tumregel är att du ska använda balsam varje gång du duschar och du kan även smörja in hårbottnen med kokosolja en gång varannan eller varje vecka. Tänk också på att du inte bara ska ha i fuktgivande produkter när du duschar utan även efter. Gör som en rutin att när du borstar håret så kammar du också in en skyddande produkt.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Julia-roberts.jpg

5. Hon är lojal

En vanlig missuppfattning är att håret blir friskare om du ofta byter hårvårdserier så att håret inte hinner vänja sig. Det bästa för ditt hår är att du hittar det som fungerar för dig och att du håller dig till den. Ditt hår kommer inte märka skillnaden. Självklart kan du byta mellan olika märken och produkter innan du hittar den rätta kombinationen. När du hittat den, håll fast vid den.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Kelly-rowland.jpg

6. Hon äter rätt

All uppmärksamhet vi ger håret när det lämnat hårsäcken Det spelar ingen roll hur omtänksamma vi är mot vårt hår, för så fort håret lämnat hårsäcken så är halva kampen om ett vackert hår redan förlorat. Halva kampen vinner vi genom det vi stoppar i vår kropp. Mat som är rik på järn, zink och Omega-3 är bra om du vill ha ett hår à la schamporeklamen.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Leigthon-meester.jpg

7. Hon begränsar sin tid i solen

Du ser ganska tydligt vad en heldag i solen utan solskydd gör mot din hud, tänk då på att ditt hår tar nästan lika mycket stryk. Det bästa skyddet på sommaren är om du kammar igenom ett leave-in-balsam i håret innan du lämnar hemmet. Ska du tillbringa en dag på stranden är det bra om du sprejar på ett värmeskydd med SPF varje gång du har badat (likadant som du gör med ett skolskydd).

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/mila-kunis.jpg

8. Hon är försiktig med sina tovor

Innan du går loss med borsten måste du tänka på vad du gör och vara försiktig. Använd en bredtandad kam och börja alltid borsta topparna och sedan jobba dig upp till rötterna.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Olivia-palermo-.jpg

9. Hon klipper sig regelbundet fast hon sparar ut håret

Det kan kännas frestande att skippa nästa klippning när du vill spara ut håret. För att du ska få ett långt och friskt hår måste du faktiskt klippa det. Om du klipper dig en gång var sjätte till åttonde månad så kommer inte dina kluvna toppar göra så att håret börja gå av. När du väntar med att klippa dig kommer håret bli slitet och när du väl klipper dig kommer du förmodligen få klippa betydligt mer än vad du tänkt.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/Rosie-huntington.jpg

10. Hon duschar kallt

När du tvättar håret har du förmodligen alldeles för varmt vatten. Har du för varmt vatten kan volymen i ditt hår försvinna och du kommer tycka att ditt hår är platt och tråkigt. När du sköljer ur ditt balsam ur håret, använd så kallt vatten som möjligt. Ju kallare desto bättre. Ditt hår kommer se vackrare och friskare ut.

Foto: REX

https://metromode.se/files/2016/05/zooey-deschanel-.jpg

11. Hon använder rätt mängd produkt och var hon ska använda dem

Om du täcker hela ditt hår med schampo och balsam så är du fel ute. Använd en liten klick schampo på din hårbotten och på de första centimeterna av håret. Det är där du behöver en produkt som gör rent. Du ska endast balsamera längderna och topparna. Absolut inte vid rötterna, då kan håret se flottigt ut.

Foto: REX

Det du gör varje dag påverkar ditt hår mer än vad du kanske tror. Har du tunt och livlöst hår kan det vara läge att se över dina vardagliga rutiner.
 
Om du ständigt tittar avundsjukt på bilder av Jessica Biels tjocka hårman eller för den delen vilken Victoria’s Secret-ängel som helst, så är du förmodligen inte ensam. Har du rakt, tunt och platt hår som de flesta skandinaver så kanske det känns som att ett stort vackert svall är långt borta. Så behöver det faktiskt inte vara. Det finns några saker du kan ändra i din dagliga rutin som kommer få ditt hår att bli lika vackert som Oliva Palermos. Här är 11 vanor varje tjej med fint hår gör varje dag.
 
Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!