Skönhet

12 skönhetstrender vi hoppades på att aldrig se igen

Charmen med trender är ju att vi ena stunden ÄLSKAR dem för att några sekunder senare HATA dem. Alla årtionden har bjudit på flera trender som vi älskat sönder, gjort comeback för att sedan älskats sönder igen. Sen så finns det de trender som vi verkligen inte saknar och som vi ber till gudarna att de inte kommer tillbaka.

Vi har alla plockat sönder våra ögonbryn till smala små streck och frisyrerna på 80-talet kan vi knappt prata om. Vi har plockat fram de värsta skönhetsmissarna och trenderna som vi absolut inte saknar.

Foto: REX/All Over Press

Tigerrandigt hår

Tigerrandigt hår

Ett tag så var det snyggaste vi visste att ha tigerrandigt hår. Mörk botten och superljusa slingor… Den här frisyren trodde vi att vi aldrig någonsin skulle se igen, men en av 2020:s stora trender är ju just ljusare slingor framtill i mörkare hår.

Läs även: De 5 största hårtrenderna hösten 2020

Nästa bild
Skrimande läppstift

Skrimande läppstift

Läpparna skulle skimra och helst se metalliska ut. Vilket både Christina Aguilera och Emma Bunton bemästrade back in the days.

Nästa bild
Färgat underhår

Färgat underhår

Det coolaste som fanns under 00-talet var att färga underhåret svart eller rött. Nu i efterhand känner vi att detta var ett stort misstag.

Nästa bild
Hårklämmor

Hårklämmor

Ville man vara riktigt fin så kunde man piffa till håret med ett par klämmor. Två i luggen och sen så var man hemma. Det enda denna look gör att få vem som helst, oavsett ålder, att se ut som den går på lågstadiet. Perfekt för Madonna som alltid försöker se ung ut, fast hon vill kanske inte se så ung ut.

Nästa bild
Isiga ögonskuggor

Isiga ögonskuggor

Efter milleniumskiftet skulle allt blänka och gå i metalliska toner. Så även ögonskuggorna, som var snyggast om de var riktigt ljusa och silvriga.

Nästa bild
Krusat hår

Krusat hår

80-tals trenden gjorde en snabb comeback på 00-talet och vi önskar att vi för allt i världen slipper plocka fram krustängerna än en gång.

Nästa bild
Blå ögonskugga

Blå ögonskugga

Vi finner inga ord. Undra om Cameron Diaz är nöjd med denna look. Vi säger bara nej, vi saknar inte den blåa ögonskuggan.

Nästa bild
Läppglans

Läppglans

Ett tag skulle alla läppar glänsa ikapp med stjärnorna, ju mer desto bättre. Sen upptäckte vi att läpparna mest blev kladdiga och att allt hår fastnade konstant på dem.

Nästa bild
Pudelhår

Pudelhår

En lista över klassiska skönhetsmissar är inte fullständig utan 80-talets pudelhår. Ju större desto bättre, så tänkte nog Kylie Minogue när hon fixade sin fräsiga frilla.

Nästa bild
Skarp läpplinje

Skarp läpplinje

En klassisk look som vi tycker ska stanna på 90/00-talet. Vet inte riktigt hur vi tänkte, skarpa linjer verkar ha varit det finaste vi visste.

Nästa bild
Tunna ögonbryn

Tunna ögonbryn

Som sagt, skarpa linjer var någonting som vi diggade. Kvar efter denna trend finns det väldigt många sönderplockade ögonbryn. För våra ögonbryns skull så hoppas vi att denna trend inte kommer tillbaka. Pamela Andersons ögonbryn har aldrig riktigt återhämtat sig utan förblivit smala som små larver. Som tur var så återgick Kate Moss bryn till det normala efter ett par år.

Nästa bild
90-talsbenan och blekta toppar

90-talsbenan och blekta toppar

Justin Timberlake och Nick Carter var de snyggaste och hetaste vi visste på 90- och 00-talet. Alla killar försökte kopiera deras frisyrer och vi älskade det. Blekmedlet verkar ha stannat där – men har vi inte sett många pojkar springa runt med exakt samma frisyr som Nick Carter hade under sin storhetstid, vilket var ungefär samtidigt som de föddes?

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!