Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

13 skönhetstrender vi absolut inte vill se igen

13 skönhetstrender vi absolut inte vill se igen
13 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/chunky-high-lights-ljusa-slingor-kelly-clarkson-jessica-simpson.jpg

Tigerrandigt hår

Ett tag så var det snyggaste vi visste att ha tigerrandigt hår. Mörk botten och superljusa slingor… Väldigt snyggt. Nu har vi mognat och vi vet att man ser mest ut som en tigerkaka.

https://metromode.se/files/2015/10/frosted-lips-läppstift-shimrande-läppar-metalic-emma-bunton-christina-augilera.jpg

Skrimande läppstift

Läpparna skulle skimra och helst se metalliska ut. Vilket både Christina Aguilera och Emma Bunton bemästrade back in the days.

https://metromode.se/files/2015/10/färgat-underhår-shakira-nicole-richie-skönhetsmiss.jpg

Färgat underhår

Det coolaste som fanns under 00-talet var att färga underhåret svart eller rött. Nu i efterhand känner vi att detta var ett stort misstag.

https://metromode.se/files/2015/10/hårklämmor-skönhets-trender-skönhetstrender-madonna-00-tal.jpg

Hårklämmor

Ville man vara riktigt fin så kunde man piffa till håret med ett par klämmor. Två i luggen och sen så var man hemma. Det enda denna look gör att få vem som helst, oavsett ålder, att se ut som den går på lågstadiet. Perfekt för Madonna som alltid försöker se ung ut, fast hon vill kanske inte se så ung ut.

https://metromode.se/files/2015/10/icy-makeup-is-ljust-metallic-skönhetstrender-00-tal-jennifer-lopez-alicia-keys.jpg

Isiga ögonskuggor

Efter milleniumskiftet skulle allt blänka och gå i metalliska toner. Så även ögonskuggorna, som var snyggast om de var riktigt ljusa och silvriga.

https://metromode.se/files/2015/10/krusat-hår-crimp-hair-skönhetsmiss-britney-spears-mischa-barton.jpg

Krusat hår

80-tals trenden gjorde en snabb comeback på 00-talet och vi önskar att vi för allt i världen slipper plocka fram krustängerna än en gång.

https://metromode.se/files/2015/10/ljusblå-ögonskugga-00-tal-90-tal-cameron-diaz-beyonce.jpg

Blå ögonskugga

Vi finner inga ord. Undra om Cameron Diaz är nöjd med denna look. Vi säger bara nej, vi saknar inte den blåa ögonskuggan.

https://metromode.se/files/2015/10/läppglans-lip-gloss-heidi-klum-beyonce-skönhetstrender-vi-inte-saknar-.jpg

Läppglans

Ett tag skulle alla läppar glänsa ikapp med stjärnorna, ju mer desto bättre. Sen upptäckte vi att läpparna mest blev kladdiga och att allt hår fastnade konstant på dem.

https://metromode.se/files/2015/10/pudelhår-julia-roberts-kylie-minogue.jpg

Pudelhår

En lista över klassiska skönhetsmissar är inte fullständig utan 80-talets pudelhår. Ju större desto bättre, så tänkte nog Kylie Minogue när hon fixade sin fräsiga frilla.

https://metromode.se/files/2015/10/skarp-läppenna-lip-liner-christina-augilera-gwen-stefani.jpg

Skarp läpplinje

En klassisk look som vi tycker ska stanna på 90/00-talet. Vet inte riktigt hur vi tänkte, skarpa linjer verkar ha varit det finaste vi visste.

https://metromode.se/files/2015/10/tandsmycke-otrendigt-skönhetstrend-pink.jpg

Tandsmycke

En tand som inte glimmade var en mycket ful och tråkig tand. Alltifrån stenar till delfiner prydde våra tänder. Tyvärr är det inte ens coolt på Pink och vi bör låta våra tänder vara fria från allt bling.

https://metromode.se/files/2015/10/tunna-ögonbryn-skönhetsmiss-trend-90-tal-80-tal-kate-moss-pamela-anderson.jpg

Tunna ögonbryn

Som sagt, skarpa linjer var någonting som vi diggade. Kvar efter denna trend finns det väldigt många sönderplockade ögonbryn. För våra ögonbryns skull så hoppas vi att denna trend inte kommer tillbaka. Pamela Andersons ögonbryn har aldrig riktigt återhämtat sig utan förblivit smala som små larver. Som tur var så återgick Kate Moss bryn till det normala efter ett par år.

https://metromode.se/files/2015/10/90-tals-frisyrer-nick-carter-justin-timberlake.jpg

90-tals benan och blekta toppar

Nick Carter och Justin Timberlake var de snyggaste och hetaste vi visste på 90/00-talet. Alla killar försökte kopiera deras frisyrer och vi älskade det. Uppenbarligen hade vi ingen smak på den tiden och vi vet bättre nu. Låt mittbenan och blekmedlet stanna där.

Charmen med trender är ju att vi ena stunden ÄLSKAR dem för att några sekunder senare HATA dem. Alla årtionden har bjudit på flera trender som vi älskat sönder, gjort comeback för att sedan älskats sönder igen. Sen så finns det de trender som vi verkligen inte saknar och som vi ber till gudarna att de inte kommer tillbaka.
 
Vi har alla plockat sönder våra ögonbryn till smala små streck och frisyrerna på 80-talet kan vi knappt prata om. Vi har plockat fram de värsta skönhetsmissarna och trenderna som vi absolut inte saknar.
 
 
Läs även:
10 vanliga skönhetsfällor vi alla trillar i
8 bra knep på hur du slipper torr hy – och 3 tips på hemmagjorda ansiktsmasker
3 enkla steg till de perfekta fransarna – mascara är allt du behöver
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: REX/All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!