instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

3 vanliga missar med hårinpackning

Av: Metro Mode

Håret blir din bästa vän när du börjar använda hårmask regelbundet. Det finns dock anledning att höja ett varningens finger. Är du säker på att du applicerar den på rätt sätt? Vi berättar hur du går tillväga!

Foto: Unsplash/Instagram @malakieesbodybakery

Det finns tre vanliga misstag vi gör när vi applicerar en hårmask. Genom att använda den på rätt sätt blir håret din allra bästa vän. Gör du det fel däremot så kan du lika gärna skippa den. Det brukar rekommenderas att använda hårinpackning en gång i veckan om man har tjockt och långt hår, men för ett torrt hår kan det behövas oftare. Ett tunt hår däremot, klarar sig ofta på ett leave-in-balsam. Nedan listar vi de tre vanligaste missarna du gör när du packar in ditt hår. 

Applicerar i hårbotten

Hårrötterna behöver ingen inpackning eftersom skalpen producerar olja på egen hand. Rötterna är inte heller skadade på samma sätt som topparna kan vara, undvik därför att applicera hårinpackning i hårbotten. 

Applicerar på droppande blött hår

Hårinpackningen får svårare att göra sitt jobb om håret är för blött. Istället rinner det mesta bara av. Applicera istället hårmasken i handdukstorrt hår. 

Applicerar efter balsam

Ett balsam stänger hårsäckarna och ska därför användas efter inpackningen. Med andra ord bör ordningen se ut på följande vis när du duschar: Schampo, hårinpackning, balsam. 

Nedan hittar du fem favoritinpackningar!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår