Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

4 anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink

Vi har alla varit där, man kommer hem sent, är helt slut, struntar i att tvätta bort sminket och stupar i säng. Det är dock det dummaste du kan göra. Genom att inte tvätta bort sminket låter du inte din hud andas och du kommer vakna upp med sämre hy.

Foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / All over press

Vi alla vet om att vi borde men sen kommer de där dagarna när man bara inte orkar tvätta bort sminket. Även om det kan kännas som en bagatell att låta sminket sitta kvar några timmar till så är det inte bra för din hud. Här kommer fyra anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink.

1. Du kan få akne
Genom att sova med smink kan din hud inte andas och dina porer täpps till. Om du sover med smink ofta kommer dina porer bli mer och mer tilltäppta vilket kan leda till att du får akne.

2. Din hy och ditt hår kan bli fettigt
När du sover med smink så samlas oljor, puder och kemikalier på din kudde. Om du gör det ofta kommer din kudde vara fylld av bakterier vilket kan göra att du får fet hy och fett hår.

3. Dina ögon kan bli inflammerade
När du sover med mascara eller eyeliner kan det komma in i dina ögon vilket gör ögat irriterat. Ifall du ofta sover med mascara finns det en stor risk att dina ögon blir inflammerade.

4. Din hud kan åldras snabbare
När du sover återhämtar sig din hud från dagens stress och om du har smink på dig kan den inte det. Det kan göra att du får rynkor. Om du inte tvättar ansiktet kommer också all smuts och föroreningar från dagen att sitta kvar vilket också kan göra att din hud åldras snabbare.


Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Källa: Huffingtonpost.com

Foto: Dmitriy Shironosov /Alamy/All over press

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!