Skönhet

4 saker du gör varje dag som skadar dina ögonfransar – gör så här i stället!

Vill du också ha välmående och fylliga fransar? Då är det här listan på saker du borde sluta med direkt!

Foto: Shutterstock

1: Fransböjaren efter mascaran

Du ska alltid böja ögonfransarna innan du lägger på mascara, eftersom fransar med mascara blir stela och kan knäckas av när du böjer dem.

2: Fel typ av makeup-remover

Oljebaserade sminkborttagare är det mest skonsamma du kan rengöra fransarna med, speciellt om du använder vattenfast mascara. Efter rengöringen kan du gärna använda en keratin- och ricinoljebaserad kräm eller annan ögonfransnäring som ger en mjukgörande superboost för dina ögonfransar.

3: Vattenfast mascara – varje dag

Vilken remover du än använder så kommer du behöva gnugga lite extra när du har vattenfast mascara – och då är det större risk att fransar lossnar. Ännu värre? Ju mer du gnuggar i ögonen desto slappare blir den känsliga huden runt ögonen. Vattenfasta mascaror gör du bäst i att spara till speciella tillfällen!

4: Dålig hygien

Oljekörtlarna i huden kan täppa till hårsäckarna på samma som resten av dina porer täpps igen när du inte tvättar bort sminket i ansiktet. Det kan skapa inflammationer som gör att fransar lossnar eller att de växer i olika riktningar. Inte så trevligt! Var därför noga med att tvätta dina fransar med mild remover dagligen, precis som du gör med resten av ansiktet. Och försök att inte röra vid dem med smutsiga fingrar.

Läs också:

6 misstag vi alla gör när vi målar våra ögonfransar!

Så får du längre ögonfransar utan att använda lösfransar!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!