Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 enkla sätt att få din klippning att hålla sig fräsch längre

Att gå till frisören och klippa sig är riktigt härligt, men ibland kan det ta emot när det är dags för saxen. Vi vet, det kan kännas omständigt att hålla sig till 6-8-veckor-klippningar och har du inte en riktigt tät plånbok så är det inte helt optimalt. Så vad skulle du säga om vi visste hur du får frisyren att hålla längre?

Foto:Instagram @majamarko7/@aydahadi

Vi har säkert alla varit där – det börjar närma sig åtta veckor sen du senast klippte dig och du börjar leva i förnekelse “jag klippte mig typ igår, jag behöver inte klippa mig igen”. Samtidigt är du lite nojig över att ditt hår ska bli helt förstört. Nästa gång du klipper dig ska du råka säga “klipp bort det slitna” och helt plötsligt har du fått en bob. Det behöver inte var så. Här är 6 knep på hur du håller håret friskt och fräscht mellan klippningarna.

1. Strunta i 6-8-regeln
Ett enkelt steg till att få din klippning att hålla längre är att helt enkelt strunta i regeln. För om ditt hår är någorlunda friskt med några kluvna toppar så behöver du inte klippa dig så ofta. Då räcker det om du klipper dig var 12:e vecka. Har du dock kort hår och vill hålla frisyrer så är det ändå bra att hålla sig till 6-8-regeln (tyvärr).

2. Använd hårinpackning
Det bästa sättet att hålla ditt hår i schack mellan klippningarna är att göra regelbundna hårinpackningar, ungefär en till två gånger i veckan. Satsa på återfuktande och vårdande hårinpackningar som den här från Kerastase eller den här från Maria Nila. Genom att hålla ditt hår återfuktat kommer håret kännas friskare under en längre tid och du kan hålla dig borta från frisören.

3. Skaffa rätt frisyr
Drar du dig för att gå till frisören? Då är det en dum idé att klippa en kort frisyr. Har du långt hår kan det ta längre tid mellan frisörbesöken utan att det syns eller gör något. Har du däremot en kort frisyr kommer det märkas ganska tydligt att du inte har klippt dig.

4. Tvätta inte ditt hår för ofta
Om du tvättar ditt hår för ofta kan håret torka ut vilket gör att ditt hår blir risigt och är redo att klippas. Tvättar du håret två gånger i veckan kommer ditt hår må så mycket bättre och hålla sig friskare längre. Om du tränar och känner dig ofräsch kan du testa att bara schamponera rötterna.

5. Låt ditt hår ta “ledigt”
Ett bra tips för att hålla ditt hår friskt är att låta ditt hår ha en ledig dag i veckan. Då du inte använder några produkter eller stajlar det på något vis. Du låter det helt enkelt hänga rakt ner och vila.

6. Torka inte håret med handdukar
En vanlig frottéhandduk ruckar upp hårstråna och skadar i längden håret. Därför är det bättre att torka håret med en gammal T-shirt.

Nedan listar vi 4 populära hårinpackningar!

Läs även:

15 saker din frisör stör sig på att du gör.

Blond Absolu Cicaflash conditioner - Kérastase KÖP

Blond Absolu Cicaflash conditioner - Kérastase

Denna lätt lavendelfärgade gel med opalglans har den återuppbyggande effekten hos en inpackning och den lätta finishen hos ett balsam. Den återuppbygger intensivt hår som har blivit känsligt och ger hårfibern återfuktning på djupet. Det känsliga, blekta håret blir omedelbart slätt och mjukt och får ny styrka.

Pris: 271 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sheer Silver Masque - maria nila KÖP

Sheer Silver Masque - maria nila

En skonsam behandling för blont hår som återfuktar, ger näring och ett silkeslent resultat. Björnbärsextrakt ger glans och lyster till håret.

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hair Perfector No 3 - Olaplex KÖP

Hair Perfector No 3 - Olaplex

En hemmabehandlingskur som reparerar, stärker och skyddar håret på djupet. Denna djupverkande kur gör håret både starkare och ger en friskare look. Unik innovativ formula som sammanlänkarhårets svavelbindningar. Passar alla hårtyper. Färgbevarande och vegansk.

Pris: 252 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Essential Nounou Hair Mask - Davines KÖP

Essential Nounou Hair Mask - Davines

Intensivt reparerande mask med djup näring. Perfekt för torrt hår eller hår som har skadats av behandlingar såsom slingor, blekning eller annan kemisk behandling.

Pris: 319 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!