Skönhet

5 otippade saker som skadar ditt hår under sommaren

Sommar och sol är helt fantastiskt och vi alltid någon härlig bild om att vi kommer vara bruna och ha vackert solblekt hår. Tyvärr är sommaren den värsta tiden för ditt hår.

Foto: Unsplash

Se listan nedan på fem saker som skadar ditt hår. 

1. Luftkonditioneringen

1. Luftkonditioneringen

Under varma sommarnätter är luftkonditioneringen din bästa vän. Du älskar den kalla luften som hindrar dig från att svettas flera liter. Förutom att svalka din kropp så suger luftkonditioneringen ut fukten ur dina hårstrån. Vilket gör att ditt hår blir torrt och frissigt.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Den slarviga knuten

2. Den slarviga knuten

På sommaren gör vi allt för att bli av med vårt varma hår och vi sätter upp det i en snygg slarvig knut. Har du håret uppsatt kan ditt hår bli skörare och gå av lättare. Dessutom så kan ditt hårfäste påverkas om du ofta har knut eller hästsvans.

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Stylar håret när det är vått

3. Stylar håret när det är vått

Håret är nästan alltid vått eller fuktigt på sommaren. Badar vi inte så duschar vi av oss efter stranden. Vi är ju dessutom ute efter en naturlig look med busiga lockar, så vi vill att håret ska självtorka och därför borstar vi håret lite snabbt innan vi går ut igen. Detta är nästan det värsta du kan göra mot ditt hår. Håret är känsligare och går av lättare när det är blött. Så vänta tills det är torrt innan du borstar igenom håret.

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Solglasögonen

4. Solglasögonen

Under sommarmånaderna ses vi oftast med ett par solglasögon antingen på näsan eller på huvudet. Varje gång du drar upp dem och sätter dem på huvudet skriker ditt hår. Trycket glasögonen nöter på ditt hår och gör att det lättare kan gå av. När du sen ska ta ner dem från huvudet kan du råka få med dig flera hårstrån. Lägg dem i väskan istället och ditt hår kommer må så mycket bättre.

Foto: Unsplash

Nästa bild
5. Solen

5. Solen

Vi blir oftast glada när vi upptäcker att håret börjar bli ljusare efter en dag i solen. Du vet säkert redan att solen inte är bra för ditt hår och du tror kanske att det bara räcker med en hatt för att skydda dig. Håret behöver (likt resten av kroppen) behandlas med produkter med SPF. Om du struntar i att använda värmeskyddande produkter på ditt hår kommer ditt hår bli torrt, livlöst, blekt och det kan till och med gå av.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!