Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

6 enkla tips för att få din rakning att hålla längre

De flesta känner nog igen den där frustrerade känslan när man rakar benen på kvällen och sen på morgonen redan har stubb. En lösning kan vara att vaxa benen (eller att låta det växa fritt!), men har du inte lust med det kommer här några enkla tips på hur kan få din rakning av hålla längre.

Foto: @vikyandthekid 

1. Skrubba kroppen!
Dagen innan du ska raka benen är det bra och skrubba kroppen. Använd gärna en saltskrubb för att få bort alla döda celler som små hårstrån kan gömma sig under. På så sätt kommer du åt alla hårstrån.

2. Duscha eller bada innan du rakar benen.
Genom att duscha eller bada innan du börjar raka benen så får du bort naturliga oljor och svett från huden. Det räcker med 2 till 3 minuter för efter 15 minuter blir huden rynkig och sväller en aning vilket gör det svårare att raka.

3. Använd raklödder istället för tvål.
Använd raklödder istället för tvål när du ska raka benen. Raklödder gör så att det är vatten kvar i håret och att rakhyveln lättare glider över huden, medan tvål både kan förstöra din rakhyvel och torka ut din hud.

4. Byt rakblad
Det är viktigt att ha ett bra rakblad eftersom de ger en närmare, mjukare och mer behaglig rakning. Alla rakhyvlar är olika men du bör byta ut ditt rakblad så fort du märker att det börjar bli slött. Genomsnittet är att ersätta bladet efter cirka 10 rakningar.

5. Rakning
Tryck inte rakhyveln mot huden utan lägg den bara mot huden och raka i den riktningen som känns bäst. På så sätt kommer du åt bättre och du undviker skärsår. Bäst resultat får du med en rakhyvel med flera blad och en fuktremsa som tillför extra fukt och gör att bladen glider enklare.

6. Efterbehandling
Efter du rakat benen så skölj av dem ordentligt och badda dem sedan torra med en handduk. Smörj därefter in benen, gärna i någon olja så att de återfuktas.

Källa: marieclaire.com

Kroppsskrubb - Rituals KÖP

Kroppsskrubb - Rituals

Den här renande kroppsskrubb med saltkristaller från Himalaya får bort döda hudceller samtidigt som den ger en underbar, uppfriskande doft.

Pris: 165 kr.

KÖP

Nästa bild
Rituals Body shimmer oil - Rituals KÖP

Rituals Body shimmer oil - Rituals

En näringsgivande oljan innehåller små skimrande mineralpartiklar och ger huden en silkeslen känsla och en solkysst lyster.

Pris: 215 kr.

KÖP

Nästa bild
Saltskrubb - L:A Bruket KÖP

Saltskrubb - L:A Bruket

Den här väldoftade kroppsskrubben både exfolierar och ger huden näring.

Pris: 360 kr.

KÖP

Nästa bild
Rakhyvel Swirl - Gilette KÖP

Rakhyvel Swirl - Gilette

Med 5 blad och flexibelt bladskaft följer den hår rakhyveln svårrakade konturer som knän och vrister. Rakhyvel for dummies – we like!

Pris: 183 kr. (Nedsatt från 229 kr)

KÖP

Nästa bild
Coldpressed Jojoba Oil - MAria Åkerberg KÖP

Coldpressed Jojoba Oil - MAria Åkerberg

Den här oljan går snabbt in i huden, och är dessutom bakteriedödande och motverkar röda prickar.

Pris: 219 kr.

KÖP

Nästa bild
Kroppsolja - Kiehls KÖP

Kroppsolja - Kiehls

Eller varför inte återfukta huden efter rakningen med den här åtrefuktande torroljan?

Pris: 180 kr.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!