Skönhet

6 livsmedel du ska äta för att få välmående hy

Vi är många som ständigt är på jakt efter nyckeln till den perfekta hyn. Nedan listar vi sex livsmedel som kan hjälpa din hud en god bit på vägen – och glöm inte att dricka vatten!

Foto: Instagram @christinanadin/Pexels

Vissa livsmedel gör mer nytta för din hud än andra. Önskar du också ett härligt glow och en hud som mår riktigt bra? Testa att börja inifrån! Med hjälp av bland annat fisk, bär och nötter kan du komma en god bit på vägen. Nedan berättar vi varför vissa livsmedel hjälper din hud att må bättre!

Fisk

Fisk

Vanliga tecken på att man har brist på omega 3 torr, skrovlig hud och sköra naglar. Fisk är ett livsmedel som är packat med omega 3-fettsyror som hjälper till att återställa dessa problem.

Som en bonus innehåller även fisk vitamin E, vitamin B och zink som alla är bra för huden.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Bär

Bär

Ju mörkare bäret är, desto bättre. Bär är laddade med hud-älskande antioxidanter och vitaminer. De innehåller även mycket fibrer, vilket hjälper till att reglera blodsockernivån. En stabil blodsockernivå hjälper det dig att få en klarare hy , speciellt om dina problem är relaterade till hormoner.

 

 

Foto: Unsplash

Nästa bild
Nötter

Nötter

Selen och zink är två mineraler som din hud älskar, det är även två mineraler som finns fullproppade i nötter! Selen hjälper till att öka antalet infektionsbekämpande vita blodkroppar, och zink har länge varit kopplat till att förbättra ditt immunförsvar samt skydda mot fria radikaler.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Yoghurt och kefir

Yoghurt och kefir

En hälsosam tarmflora är lika med en hälsosam hud. Yoghurt och kefir innehåller probiotika, vilket är de goda bakterierna som vår tarm behöver för att hålla en hälsosam balans. Dessa livsmedel kan bidra till att förbättra matsmältningen samt minska inflammation i kroppen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Vitlök

Vitlök

Varje vitlöksklyfta innehåller ett ämne som kallas allicin. Det allicinet gör är att det reagerar med vårt eget blod, för att sedan kunna minska antalet skadliga bakterier och virus. Akne kan vara orsakat utav en bakterie som lever i våra kroppar, vitlöken kan därför hjälpa till att bli av med den.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Grönt te

Grönt te

Grönt te innehåller kraftfulla antioxidanter som kan bekämpa de fria radikalerna som påverkar din hud och ditt immunförsvar. Ju friskare ditt immunförsvar är, desto friskare och bättre hud får du.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!