Skönhet

7 regler som personer med perfekt hy sällan bryter

Många har drömmen om att få perfekt hy men upplever att den verkar omöjlig att nå. Ge inte upp, följ dessa 7 regler så kan drömmen en dag bli sann!

Foto: Instagram @ginemargrethe/@vikyandthekid


1. Använd solskydd
 
Under soliga dagar, oavsett årstid, ta på dig minst SPF 30 för att förhindra solskador, hudcancer och rynkor. Kom ihåg att täcka både ansikte och kropp och att smörja in kontinuerligt under dagen eftersom krämen försvinner från hyn efter ett tag.

Läs även: Bästa solskydden för ansiktet – 13 bästsäljande spf att bära över och under smink.
 
2. Träna regelbundet
 
Träning gör inte bara att du mår bättre fysiskt och psykiskt utan ger även din hy en boost. När du tränar tillsätts extra mycket syre till din hy och du gör av med slaggprodukter som den inte vill ha.
 
3. Sov aldrig med smink
 
Det är ju så enkelt att lägga några sekunder på att göra rent ansiktet men ändå skippar vi det emellanåt vilket leder till katastrof. Din hy gillar rutiner så ge den vad den är van vid, ta bort sminket och låt den andas!

Läs även: 4 anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink.
 
4. Exfoliera
 
Förutom att göra hyn mjukare gör regelbunden exfoliering att alla dina hudvårdsprodukter absorberar bättre och kan arbeta mer effektivt.

Läs även: Bästa ansiktspeelingen 2022 – 15 bästsäljande favoriter.
 
5. Kläm inte finnar
 
Det är extremt svårt att motstå att klämma de små rackarna men snälla låt bli. Det är nämligen något av det absolut värsta du kan göra mot din hy då du ofta har bakterier på fingrarna som tar sig in i hyn i samband med att du klämmer. Dessutom blir det sår och ärr som inte vill försvinna. Använd istället en acnemotverkande kräm på finnen tills den försvinner.
 
6. Ät rätt mat
 
Du vet förmodligen redan att skräpmat inte är någon bra idé om du vill ha fin hy men kom även ihåg att hålla sockerintaget överlag på en låg nivå. Det du däremot bör äta mycket av är tomater, olivolja och grönkål som innehåller mycket vitaminer och antioxidanter som din hy älskar!
 
7. Sluta röka
 
Rökning begränsar din lungkapacitet vilket resulterar i brist på syresättning av vävnader och i gifter som levern måste bearbeta, vilket kommer att minska hyns naturliga lyster. Dessutom blir din hy uttorkad och rynkig. Rökning är ett big NO NO.
 
 
Dessa sju regler är faktiskt väldigt enkla att följa och kommer göra under för din hy. Klarar du att följa en av reglerna är du ett steg närmre målet, två regler – två steg närmre och så vidare. Se det som en rolig 7-stegs-utmaning där priset är en hy to die for!
 

Foto: Instagram @ginemargrethe/@vikyandthekid

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!