Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

7 tips – så lyckas du med din brun utan sol

Är det något som många har problem med så är det att få till en naturlig brun utan sol, hur lyckas man egentligen? Vi har listat 7 saker du absolut inte ska göra och vad du ska göra i stället, samt de bästa produkterna som sitter länge. 

 

Foto: Instagram @majamarko7 / @emilisindlev

1. Att glömma att ta bort din gamla brun utan sol
Om det inte är första gången du tar dig an brun utan sol flaskan så känner du nog till den gyllene regeln “peela för en jämn bränna”. Skrubbar du dig inte ordentligt innan du smörjer in dig så blir helt enkelt inte resultat bra. Har du inte skrubbat bort döda hudceller och gammal bränna kommer du se ut som en spräcklig katt.

2. Du peelar dig för tidigt
Som med så mycket annat här i världen så handlar det om tajming. Så när ska du skrubba kroppen? Det finns bara två rätta svar, antingen åtta timmar innan eller precis innan du smörjer in dig. Om du vill har det bästa resultatet så är det åtta timmar innan som gäller, då kommer huden pH-balans hinna neutralisera sig.

3. Du använder en oljebaserad skrubb
Okej, varför ser din brun utan sol helt misslyckad ut trots att du gjort alla rätt? Svaret finns förmodligen i din peeling. Om du använder en oljebaserad skrubb kan oljan bli som en hinna mellan huden och din brun utan sol. Din bränna blir fläckig och du får konstiga märken på huden. Byt skrubb och din bränna kommer se mycket bättre ut.

4. Du använder för lite brun utan sol
Om du är en nybörjare i brun-utan-sol-världen så kommer du förmodligen vilja ta det lite försiktigt i början. Det kan verka som en bra idé men den är allt annat än bra. Tar du för lite kommer du få ränder eftersom det inte blir ett jämnt lager på kroppen. Ta hellre för mycket och torka av överflödet. Tänk också på att du aldrig kan använda för mycket, huden kan bara absorbera en viss del.

5. Du smörjer dig lika över hela kroppen
Det som avslöjar en fejkad bränna är misstänkt mörka armbågar eller hälsenor. Vissa delar av kroppen absorberar färgen snabbare och kräver lite extra arbeta. Så fort du har smort in dina knogar, knän, armbågar och fotleder måste du torka av dem. Även om du tror att du inte behöver det så måste du det. Du kan också smörja in områdena med hudkräm innan din brun utan sol, så kan mindre brun utan sol tränga igenom.

6. Du lämnar huset direkt
Din nya bränna behöver ungefär 6-8 timmar på sig växa fram. Fram tills dess bör du stanna hemma. Undvik också att bli varm eftersom din bränna kan dropp-torka när du svettas. Inte så snyggt. Så dra på dig dina lösaste kläder och sträckkolla på serier.

7. Du väljer brun utan sol efter din hudton
Om du är naturligt väldigt ljus så känns det logisk att välja en ljus nyans på än att satsa på en mörkare. Tyvärr så kan resultatet bli att du knappt märker att du använt brun utan sol. Därför ska du välja nyans efter det resultatet du vill åt. Vill du ge din hud en lätt bränna ska du satsa på medium och om du vill ha en ordentlig bränna ska du satsa på en mörkare. Svårare än så är det inte.

Här hittar du våra 5 favoriter:

Gradual Tan Tinted  -St.Tropez KÖP

Gradual Tan Tinted -St.Tropez

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
H2O Illuminating Tan Mist - James Read KÖP

H2O Illuminating Tan Mist - James Read

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
Handske - James Read KÖP

Handske - James Read

Pris: 95 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brun utan sol - Skir KÖP

Brun utan sol - Skir

Pris: 89 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mjukgörande Body Scrub - The Body Shop KÖP

Mjukgörande Body Scrub - The Body Shop

Pris: 295 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!