Skönhet

9 experttips: Den enda guiden du behöver för att hitta din perfekta hudvårdsrutin

Metro Modes skönhetsbloggare Susanne Barnekow är expert på hudvård – och vi kan inte annat än att avundas hennes välmående porslinshy! I sin blogg delar hon med sig av sina bästa hudvårdstips i nio steg. Läs och välj ut de delar du behöver komplettera din rutin med! 

Susanne Barnekows bästa tips till fin hy:

1. Anpassa produkterna 
Det är lätt att anta att man har en annorlunda hudtyp än vad man faktiskt har. Så mitt första tips är att besöka en hudvårdsterapeut eller hudläkare som får bedöma just din hudtyp och dess behov. Ett exempel på hur man kan felbehandla en hud är att man kanske vill torka ut en fet och oren hy (det gjorde jag själv länge) – det är inte bra! Det kan leda till att huden istället producerar mer sebum vilket leder till fler orenheter och finnar.

2. Rengöring
Rengör alltid huden innan du går och lägger dig! Det samlas smuts och föroreningar under dagen som inte bara kan leda till orenheter utan även påskynda hudens åldrande. Det är även det förberedande steget för att din efterföljande hudvård ska absorberas ordentligt. Jag använder en skonsam rengöring i duschen och avslutar med ett micellärt vatten (ett rengörande vatten som drar åt sig smuts, reds. anm.) på bomullstuss efteråt – man blir förvånad över hur mycket smuts som kan vara kvar även fast man tvättat!

3. Dag- & nattkräm
När det kommer till dagkräm så tycker jag att man ska försöka hitta en bra produkt som även innehåller solskydd så att du slipper addera ett extra steg i hudvårdsrutinen. Men det är bra att addera en nattkräm eller olja som vårdar din hud när du sover. Jag har en blandhy som gör att jag inte kan ha fetare krämer eller oljor under dagen, vilket gör att jag passar på att använda det nattetid.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!