instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa ansiktsoljan 2024 – 14 favoriter för alla hudtyper

Av: Metro Mode

Är det någonting vi alla vet så är det att huden blir torr som fnöske under vintern. Huden behöver fukt, fukt, fukt och räddningen stavas ansiktsolja. 

Foto: Unsplash

Vad är egentligen ansiktsolja? Jo, det är precis vad det låter som, en olja för ansiktet. Ansiktsoljan är vattenfri och består av vegetabiliska oljor och ibland även eteriska oljor som ska ha olika effekt för olika hudproblem. En olja kan tränga in djupare i huden och den absorberas snabbt, så resultatet blir att huden får i sig all näring och återfuktas på djupet.

En vanlig missuppfattning är att man inte kan använda olja om du har oljig hy eller har akne. Eftersom oljan snabbt går in i huden och verkar på insidan av huden kommer inte din hy att bli oljig. Oljor kan stabilisera och reglera produktionen av talg, och kan dessutom både lugna irriterad hud och förbättra akneärr.  Det viktiga är att du väljer rätt olja utifrån din hudtyp.

Varför ska jag använda ansiktsolja?

De flesta ansiktskrämer består av olja som är utblandat med vatten – och vad händer med vatten när det är minusgrader ute? Jo, det fryser. Vilket gör att huden i ansiktet blir nedkyld och torr istället för mjuk och återfuktad. Därför kan ansiktsoljan vara ett bra alternativ eller komplement på vintern.

Nedan har vi samlat några riktigt bra ansiktsoljor som kan vara värda att testa!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår