instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa ansiktsoljan för torr hy – vi listar 11 favoriter

Av: Metro Mode

Ansiktsoljan kan göra underverk för din hy, så länge du har lite tålamod. Den täcker upp där ansiktskrämen inte räcker till och ger dig en återfuktad, elastisk hud samtidigt som den kan råda bot på fina linjer. Nedan listar vi våra favoriter just nu!

När kylan testar huden som värst räcker inte alltid en ansiktskräm för hudens behov av återfuktning. Med en ansiktsolja kan du dock maxa din fuktnivå, stärka hudbarriären och samtidigt tillföra näring. Den låser också in fukten i huden så att den inte går förlorad under dagen.

Många tror dock att det bara är torr hy som behöver använda sig av olja, men om sanningen ska fram så kan även en fet hud (med hjälp av rätt olja) få ordning på huden. Rätt olja hjälper till att lösa upp överskottstalg i porerna och hämmar inflammation, samtidigt som den får ordning på yttorrhet!

Men det finns 2 regler:

• Applicera ALLTID ansiktsolja på fuktad hud – ALDRIG på torr hud, annars riskerar du att huden blir mätt på fett och riskerar att bli torrare i långa loppet. (Fuktad hud? Det är här ansiktsmisten kommer in!)

• Överdosera inte! Det räcker med 2-5 droppar som du klappar/trycker in i huden. Droppa ut oljan på fingertopparna och klappa in.

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår