Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa ansiktspeeling 2024 – 17 bästsäljande favoriter

Det är få badrumsrutiner som slår känslan av att skrubba rent huden med en riktigt bra ansiktspeeling. Varje dag bildas miljontals nya hudceller på kroppen och huden kan behöva lite extra hjälp på traven att bli av med de gamla. Peelingen gör också din hud slätare, renare och mjukare.

Foto: Pexels

Pulver, kräm, gel och spray – det finns ansiktspeelingar i många olika utföranden, med det gemensamma målet att släta ut och rengöra huden på djupet. Satsa på att peela ansiktet en gång i veckan och gör på så sätt huden mer förberedd och mottaglig för efterföljande produkter.

Vilka typer av peeling finns det?

Peeling är det snabbaste sättet att pigga upp huden och du får ett strålande resultat fullt av lyster på nolltid. Med hjälp av rätt peeling kan du undvika tilltäpptheter som pormaskar och i värsta fall acne. Vilken typ av peeling du bör använda beror på vilken hudtyp du har. Kornpeeling, även kallad mekanisk peeling, exfolierar och rengör på djupet. Detta fungerar perfekt för dig som vill ha en lite kraftigare peeling. Enzympeeling är en slät och mjuk gel- eller cremeform som fungerar lite som en ansiktsmask. En syrapeeling löser upp bindningarna mellan de gamla och nya hudcellerna .

Följ alltid anvisningarna på den produkt du använder och var noga med att återfukta ansiktet efteråt med kräm, olja eller någon annan fuktgivande produkt. Nedan har vi listat våra favoriter!

Källa: Hudoteket, Kicks

Silky Purifying Peeling Powder - SENSAI KÖP

Silky Purifying Peeling Powder - SENSAI

En friktionsfri och djupgående enzympeeling, som skonsamt tar bort döda hudceller och orenheter och ger huden en förnyad lyster.

Pris: 760 kronor.

Finns även hos Eleven!

KÖP

Nästa bild
Biosource Daily Exfoliating Cleansing Melting Gelé - Biotherm KÖP

Biosource Daily Exfoliating Cleansing Melting Gelé - Biotherm

Biosource Exfoliator Micellaire är en rengöringsgel som exfolierar huden så att dess textur upplevs finare. För alla hudtyper. Rengöringsgelen innehåller algen Life Plankton™, som finns i de varma termalkällorna i Frankrike.

Pris: 220 kronor.

(Rek pris: 289 kr)

Finns även hos Eleven!

KÖP

Nästa bild
Papaya Peeling - Maria Åkerberg KÖP

Papaya Peeling - Maria Åkerberg

Enzympeeling för ansiktet, som passar alla hudtyper, även den mest känsliga huden. Papaya Peeling innehåller med Papain, ett extrakt av papaya som varsamt löser upp döda hudceller och förebygger pormaskar, utan att det påverkar underliggande hud.

Pris: 64 kronor.

(Rek pris: 69 kr)

Finns även hos Meds!

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Skincity!

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Mask 15 - Dermaceutic KÖP

Mask 15 - Dermaceutic

Mask som tar bort orenheter och döda hudceller. Genom sin exfolierande verkan hjälper den till med cellförnyelsen och tar bort överskott av talg. Reducerar stratum corneums tjocklek för att mjukgöra huden.

Pris: 619 kronor.

(Rek pris: 745 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Facial Scrub - Dr. Barbara Sturm KÖP

Facial Scrub - Dr. Barbara Sturm

Fin peeling som avlägsnar torr hud och gamla hudceller för att förhindra acne och stimulera blodcirkulationen. Innehåller hästkastanj som stärker huden medan A-vitamin och portlak hjälper till att lugna huden och reducera inflammation. Genom att hjälpa huden regenerera sig själv så minskas synligheten av fina linjer och gör att huden känns mjuk, jämn och återfuktad.

Pris: 725 kronor.

KÖP

Nästa bild
Triple Microdermabrasion - Exuviance KÖP

Triple Microdermabrasion - Exuviance

En tripelverkande exfoliering som kombinerar kemisk och mekanisk exfoliering. AHA exfolierar och stimulerar cellförnyelsen och papayaenzym exfolierar ytterligare genom att lösa upp de döda hudcellerna medan mikrokristaller ger en mekanisk exfoliering. Sammansättningen ger en intensiv effekt och lämnar huden smidig, klar med förnyad lyster.

Pris: 659 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Performance Peel AP 25 - Exuviance KÖP

Performance Peel AP 25 - Exuviance

En effektiv peeling för hemmabruk som ger en intensiv förnyelse av huden. En kombination av glykolsyra, mandelsyra och PHA ger effekt på alla ålderstecken. Peelingen ger förbättrad hudstruktur, jämnar ut ojämn pigmentering och minimerar fina linjer och rynkor. Passar alla hudtyper men försiktighet ska vidtas vid känslig och reaktiv hud.

Pris: 1 099 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Daily Microfoliant - Dermalogica KÖP

Daily Microfoliant - Dermalogica

Ett unikt risbaserat enzympulver som aktiveras vid kontakt med vatten. Skonsamt nog att användas dagligen. Döda hudceller avlägsnas och huden blir mjukare och fräschare med ny lyster. Ett botaniskt komplex förebygger och reducerar ojämn pigmentering.

Passar alla hudtyper!

Pris: 734 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - The Ordinary KÖP

Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - The Ordinary

En av The Ordinarys mest populära produkter.

Kraftfull, hudförnyande behandling som fungerar som en tio-minuters exfoliering som återupplivar och balanserar huden.

OBS! Använd inte om du har känslig hud.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glow Tonic - PIXI KÖP

Glow Tonic - PIXI

Pixi’s omtalade och prisvinnande Glow Tonic är ett härligt ansiktsvatten med en peelande effekt som ger huden en strålande glow! Glow Tonic är berikad med ginseng & fruktos och passar perfekt för normal till torr, trött och åldrande hud. Den balanserar även oljig hy och är anti-inflammatorisk. Glow tonic tar bort döda hudceller samt återfuktar huden för att framhäva en frisk hy med glow. Den hjälper även till att vid regelbunden användning ge en mer tonad, fastare känsla till huden. Även fina linjer och porer blir mindre synliga vid regelbunden användning.

Pris: 188 kronor.

(Rek pris: 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Pore Minimising Tonic - Medik8 KÖP

Pore Minimising Tonic - Medik8

Renande ansiktsvatten som används efter rengöring och rensar bort döda hudceller för finare hud. Mandelsyra och rödklöverextrakt återskapar hudens naturliga elasticitet och drar synbart samman porerna.

Pris: 489 kronor.

(Rek pris: 625 kr)

KÖP

Nästa bild
Scrub & Detox - Filorga KÖP

Scrub & Detox - Filorga

Intensiv peeling och detox på 5 minuter! Dubbelverkande mousse som exfolierar och avgiftar för intensiv rengöring och en ”ny hud”-effekt på bara 5 minuter. Effektiv på trött och glåmig hud samt ojämn hudtextur. Den sammetslena svarta moussetexturen ger en återfuktande och uppfriskande känsla på huden. Huden blir som ny redan efter första appliceringen – finare, jämnare och med mer lyster.

Pris: 435 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Pumpkin Enzyme Mask - Peter Thomas Roth KÖP

Pumpkin Enzyme Mask - Peter Thomas Roth

Trippelverkande, exfolierande enzymmask som eliminerar aktivt döda hudceller och ger omedelbart en jämnare hudton med en strålande lyster. Exfolierar huden på tre nivåer med hjälp av AHA-syra, pumpaenzymer och fina kristaller av aluminiumoxid. Jämnar ut hudens textur, främjar cellförnyelsen samt slätar ut fina linjer och rynkor. Berikad med vitamin C som ger huden en extra lysterboost och lämnar huden med en klar och fräsch finish. Passar alla hudtyper.Perfekt för en trött och livlös hud.

Pris: 633 kronor.

(Rek pris: 795 kr)

KÖP

Nästa bild
Peels So Good - âme pure KÖP

Peels So Good - âme pure

En skonsam AHA/BHA Peeling som ger babymjuk och len hud på några få sekunder, utan skrubb och korn som kan irritera huden!
Den unika sammansättningen av fruktsyror tar bort döda hudceller direkt!

Pris: 469 kronor.

KÖP

Nästa bild
Blackhead Eliminating Facial Scrub  - Neutrogena KÖP

Blackhead Eliminating Facial Scrub - Neutrogena

Ansiktsskrubb som rengör på djupet för att hjälpa till att avlägsna pormaskar och förebygga uppkomsten av nya. Med naturligt exfolierande korn från cellulosa. Formulan rengör huden och avlägsnar överflödig olja och orenheter.

Kan användas dagligen.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild
SkinRise Morning Glow - Exuviance KÖP

SkinRise Morning Glow - Exuviance

Storfavorit på redaktionen!

Fixar underverk för huden! De är indränkta i PHA-syror och grönt te. De innehåller också pepparmynta, grapefrukt, gurka och eukalyptus.

Tips! Använd dem antingen på kvällen eller på morgonen efter rengöring. Man kan klippa dem i två, eller till och med tre eller fyra delar så att de räcker längre.

Pris: 549 kronor.

KÖP

Nästa bild
All About Clean Charcoal Mask Scrub Anti Polluti - Clinique  KÖP

All About Clean Charcoal Mask Scrub Anti Polluti - Clinique

Femminuters dubbelverkande och avgiftande ansiktsmask och scrub som hjälper till att avlägsna föroreningar, orenheter och överskottsolja samt förfinar hudstrukturen.

Pris: 387 kronor.

(Rek pris: 425 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!