instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

De bästa handkrämerna 2024 – från budget till lyx

Av: Metro Mode

Aldrig mer torra och spruckna händer! Vi har samlat årets bästa handkrämer för olika hudtyper – vilken väljer du?

Foto: Instagram @iramshelton

Torra händer är något som många av oss drabbas av när temperaturerna sjunker. Som tur finns det flera riktigt bra handkrämer som kan råda bot på problemet! Vi tipsar om produkterna som hjälper dig att hålla händerna mjuka och smidiga i höst och vinter – och guidar dig till vilken handkräm som passar dina behov bäst.

Så väljer du rätt handkräm

När du väljer handkräm gäller det att satsa på en produkt som passar din hudtyp, oavsett om du har extremt torra händer eller känslig hud.

Överväg även att införskaffa två olika handkrämer: en snabbt absorberande produkt att använda dagtid (som L’Occitane Shea Hand Cream), och en mer närande kräm är att applicera på kvällen för att reparera huden på djupet under natten.

Här är några rekommendationer för olika hudtyper:

Extra torr hud

Om handkräm och vantar är ett måste för dig under årets kallare månader kan din hud vara i behov av en produkt framtagen för extra torr hud. Prova CeraVe Reparation Hand Cream, en produkt som gör att huden känns märkbart mjukare i upp till två dygn! Dessutom absorberas krämen snabbt, vilket gör att du utan problem kan använda den dagtid.

Mogen hud

För dig som vill motverka tecken på åldrande samtidigt som dina händer blir mjuka och smidiga är 195 Handcreme från L:A Bruket ett bra val – den motverkar nämligen både tecken på åldrande och åldersfläckar. En annan favorit är Skincare Renaissance Hand Cream från OSKIA som ger näring, återfuktar på djupet, och ökar kollagenproduktionen.

Känslig och atopisk hud

För dig som lider av psoriasis eller atopisk dermatit är Eucerin Urea Repair PLUS ett bra val eftersom den innehåller urea, ett ämne som gör att välgörande ingredienser absorberas lättare och kan tränga djupare in i hudlagren.

Bioderma Atoderm är en annan effektiv produkt som påskyndar hudens förnyelse samt förhindrar inflammation. Perfekt för dig som har sprucken hud eller trasiga nagelband!

Vi kan också rekommendera Cicaplast från La Roche-Posay, en lugnande, stärkande och skyddande handkräm som är välgörande för känslig hud, inte minst tack vare märkets signaturingrediens: thermalvatten från La Roche-Posay.

Årets bästa handkräm 2024 

Vi har samlat årets bästa handkrämer i olika prisklasser så att du kan hitta den produkt som passar dig och dina behov. Spana in våra favoriter nedan!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår