instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa hårinpackningen 2024 – 23 bästsäljande favoriter för torrt och skadat hår

Av: Metro Mode

En hårinpackning kan göra stor skillnad för hårets hälsa och utseende. Här listar vi de bästa hårinpackningarna som går att klicka hem just nu!

Foto: Shutterstock

En hårinpackning eller hårmask är guld värd för dig som upplever att ditt hår lätt blir torrt och livlöst. Här hittar du de bästa hårinpackningarna just nu, samt några användbara tips för hur du får ut så mycket som möjligt av din hårinpackning.

Bästa hårpackningen 2024

Den mest omtalade hårinpackningen just nu är Leave In Molecular Repair Mask från K18, som har varit stor på TikTok under året och dessutom sägs vara en av Hailey Biebers favoriter.

På endast några minuter återställer, reparerar och stärker denna inpackning håret, samtidigt som den förbättrar hårets elasticitet och gör det både mjukare och lättare att kamma ut. En riktig favorit!

Kan man sova med hårinpackning?

Att sova med en återfuktande hårinpackning kan göra underverk för torrt hår, men undvik inpackningar som är uppbyggande och proteingivande, liksom produkter som är utformade för problem med hårbotten – dessa ska sköljas ut efter rekommendationen på förpackningen.  

När du har säkerställt att din inpackning går att sova med, applicera den i tvättat eller torrt hår, fläta håret och lägg en handduk på kudden över natten (du kan även använda en duschmössa). Skölj ur inpackningen på morgonen.

Några hårinpackningar som du med fördel kan låta verka över natten är:

Hur ofta ska man använda hårinpackning eller hårmask?

För bäst effekt, använd en hårinpackning en till två gånger i veckan.

Avsluta med balsam

Hårinpackning är inte samma sak som balsam – en inpackning förser håret med näring och fukt, medan ett balsam gör håret mjukt och “sluter” hårstråna.

Det rätta sättet att använda en hårinpackning är att börja med att schamponera håret, följa upp med hårinpackning och avsluta med balsam, då hjälper du håret att bibehålla näringen från hårinpackningen. Ditt hår kommer bli friskare, glansigare och starkare än någonsin!

Källa: Lyko, Hudoteket, Hudoteket

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår