instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Hårvitaminer – 10 produkter för friskt och vackert hår

Av: Metro Mode

Ett vackert hårsvall börjar som bekant redan vid rötterna. För att uppnå optimal hårhälsa krävs en näringsrik kost – något som hårvitaminer kan bidra till.

Foto: Instagram @matildadjerf

Hårvitaminer är särskilt framtagna för att ge kroppen den näring den behöver för att göra håret friskt och starkt. Förutom att bidra till ett vackrare hår kan hårvitaminer även hjälpa mot håravfall orsakat av näringsbrist.

Så märker du av håravfall

Att tappa hår är helt normalt – faktum är att vi tappar mellan 50 och 150 hårstrån om dagen.

Om ditt hår däremot känns tunnare än vanligt, benan blir mer tydlig, eller ovanligt mycket hår fastnar på hårborsten eller i duschavloppet kan du lida av håravfall orsakad av näringsbrist. För män kan håravfall yttra sig genom att hårfästet blir högre eller genom att håret blir tunnare vid huvudkronan.

För dig som lider av håravfall kan hårvitaminer hjälpa dig att uppnå ett friskare hår. Givetvis kan du också ta vitaminer för att få ett fylligare och vackrare hår, eller i förebyggande syfte.

Följande vitaminer och näringsämnen är kända för att gynna hårväxt:

Här nedan hittar du några av de hårvitaminer vi rekommenderar för ett friskt hår!

Ps. Liksom med andra kosttillskott är det alltid rekommenderat att prata med en läkare innan du börjar ta vitaminer för håret.

Källa: Hairlust

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår