instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa mascara – produkten som framhäver ögonen och ger ett lyft till alla typer av sminkningar

Av: Metro Mode

Vår absolut viktigaste sminkprodukt är mascaran! Den framhäver ögonen och ger ett lyft till alla typer av sminkningar. Vi har listat årets bästa mascaror och guidar dig till hur du väljer rätt borste för att få det resultat du vill ha.

Bästa mascaran

Mascara är ett enkelt trick om du känner dig lite trött och glåmig.

Att hitta rätt mascara kan vara näst intill omöjligt. Det finns en hel djungel av mascaraborstar där ute, stora, fylliga, smala, konformade osv. Vet du inte exakt vad varje borste har för effekt på dina fransar, kan att köpa en mascara bli som att köpa grisen i säcken. Vi har försökt gjort det lite enklare för dig, kika i bildspelet för att se vilken mascara som är bäst i test. Vi har dessutom gjort en snabb borstguide till dig, så att du aldrig ska behöva köpa grisen i säcken.

Så hittar du rätt borste för dina fransar

Tjock och fyllig borste

En tjock och fyllig borste ger mycket volym och dramatiska fransar. Ju tjockare och fylligare borsten är desto med volym ger den. En sådan här borste fungerar bäst om man redan har ganska långa fransar. Har man korta och tunna fransar kan borsten upplevas som klumpig.

Konformad borste

En konformad borste kommer åt och målar varje frans och ger volym till dina fransar och skapar ett fylligt intryck. Passar alla fransar, extra bra för korta ögonfransar.

Gummiborste

Gummiborstar kan se väldigt olika ut men generellt så separerar de fransarna och ger ett naturligt intryck. Eftersom borstpiggarna sitter glesare och är lite hårdare än på andra borstar separerar de fransarna bra och ger volym. De större borstarna passar bättre för långa fransar medan de smalare passar för korta fransar.

Läs även: Så får du längre fransar utan ögonfransförlängning.

Böjd borste

En böjd borste hjälper fransarna att vinkla upp sig, perfekt för raka fransar. Har man redan böjda fransar får man vara försiktigt, fransarna kan lätt bli för böjda.

Tät borste

En tät borste ger otrolig volym till dina fransar men är inte jättebra på att separera dem. Ska du använda en tät borste bör du ha hyfsat täta fransar, har du glesa fransar är det risk för att de klumpar i hop sig.

Kamformad borste

En platt kamformad borste är bra på att lyfta fransarna och separera dem. De är också bra på att skapa längd och du kan oftast lägga på flera lager för att skapa en bra längd.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår